Maite Fandos: “Barcelona s’ha dotat de les eines necessàries per combatre el maltractament a la gent gran” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona s’ha dotat de les eines necessàries per combatre el maltractament a la gent gran”

10/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha anunciat avui que la ciutat s’ha dotat de tots els mecanismes necessaris per a detectar i combatre el maltractament que s’infligeix a la gent gran de Barcelona.

Durant la jornada de presentació del Protocol d’Actuació dels serveis socials davant el maltractament a les persones grans, organitzada per l’àrea, Fandos ha explicat que el consistori s’ha dotat “d’instruments de sensibilització i de noves eines per als i les professionals per tal de millorar el procés de detecció i intervenció en els casos de maltractament a les persones grans”.

Entre aquests instruments ha destacat “la revisió en profunditat del Protocol d’actuació davant el maltractament, que amb l’ajuda d’un grup configurat per professionals de serveis socials, ha estat adaptat a les noves necessitats”. Aquest protocol defineix i concreta quina ha de ser l’actuació i el procediment de treball a seguir per part dels professionals dels serveis socials davant de qualsevol sospita de maltractament.

Fandos ha fet menció d’algunes de les accions que s’estan desenvolupant, com la incorporació, a l’acte de valoració de la dependència que realitzen els serveis d’atenció a les persones, d’una escala per detectar possibles situacions de maltractament. Així també ha nomenat el protocol d’actuació adreçat als i les professionals de Teleassistència “que amb el seu contacte directe i continuat amb persones grans, poden ser agents claus per identificar i actuar davant de riscs de maltractament” i la promoció dels consells de centres a les residències, així com les conferències sobre els instruments jurídics per a protegir els drets de les persones grans.

La tinenta d’alcalde ha recordat que “malauradament, els maltractaments a les persones grans existeixen, i cal crear les condicions que facilitin la seva detecció i cal garantir que les persones grans puguin gaudir d’una vellesa digna”.





Paraules clau

atenció a les persones/ gent gran/