Xavier Trias: “sense talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “sense talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible”

19/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a la presentació de l’Smart City Business Institute, una organització privada que té per objectiu donar a conèixer les iniciatives de les empreses, institucions, ciutats i professionals dedicats a la temàtica de les Smart Cities. La lidera l’editorial SC Actual Smart City, que va ser creada amb la intenció de donar visibilitat i cobertura a tot el conjunt de pràctiques Smart, tan en el sector públic com privat.

Durant la presentació Trias ha destacat que Barcelona “s’està convertint en una smart city de referència internacional”, -la quarta smart city a nivell europeu i desena del món, segons els rànquings internacionals-. En paraules de l’alcalde, “Barcelona vol liderar la nova revolució tecnològica del segle XXI de la mateixa manera que va liderar la Revolució Industrial al Sud d’Europa al segle XVIII”. I això s’aconsegueix, segons ha dit l’alcalde de la mà de totes les empreses i professionals que treballen cada dia per desenvolupar projectes innovadors. “Sense el vostre talent, i sense la col·laboració públic-privada, fer una smart city és impossible”, ha dit abans de recordar que “són les persones, els ciutadans, els principals beneficiaris de la construcció d’una ciutat intel·ligent”.

L’alcalde ha recordat que Barcelona ha estat distingida com a primera Capital Europea de la Innovació i forma part del grup d’alt nivell per les Smart Cities de la Unió Europea i és la capital Mundial del Mòbil, que d’aquí pocs dies acollirà la desena edició del Mobile World Congress, la fira més important que té la ciutat i que “no para de créixer”.

Xavier Trias ha destacat que “Barcelona vol ser una ciutat feta de barris productius a escala humana, on poder viure i treballar alhora, generant més verd urbà, autosuficiència energètica i cohesió social. Una ciutat que sigui paradigma d’un nou model productiu basat en la tecnologia, la innovació i els serveis avançats i que aposta per nous sectors estratègics de futur, com la tecnologia mòbil, l’urbanisme intel·ligent, el vehicle elèctric, la biomedicina, l’agroalimentació i la nàutica”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ empresa/ innovació/ ocupació/ smart cities/ smart city/