Trias: “La remodelació de la Basílica dels Sants Just i Pastor és un bon exemple de com estem recuperant el patrimoni històric, artístic i cultural de Barcelona” : Servei de Premsa

Trias: “La remodelació de la Basílica dels Sants Just i Pastor és un bon exemple de com estem recuperant el patrimoni històric, artístic i cultural de Barcelona”

10/03/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració de la remodelació de la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, Jaume Ciurana, tinent d’alcalde; Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona; Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona.

 

 

Trias ha afirmat que amb aquesta remodelació es mostra el gran valor històric i patrimonial de l’edifici del segle XIV, que conserva en el seu interior la memòria dels primers cristians de la ciutat (a Bàrcino hi havia dos centres episcopals i dos bisbes, i aquí se situaria el nucli episcopal catòlic); s’han museïtzat les restes arqueològiques que s’han trobat, i s’han restaurat els contraforts, les campanes i el campanar. L’alcalde ha explicat que des de demà mateix tot aquest patrimoni estarà obert al públic. També les pintures que Perico Pastor ha fet per a la capella del Santíssim, i les pintures del segle XIX que s’han trobat a la cúpula de la capella.

“La remodelació d’aquesta Basílica és un bon exemple de com estem recuperant i posant en valor el patrimoni històric, artístic i cultural de Barcelona”, ha dit Trias que ha assenyalat que Barcelona és una ciutat amb gran vitalitat i potencial cultural, amb una àmplia xarxa de museus, a més d’un ric patrimoni arquitectònic civil i religiós, que cal seguir difonent. “Remodelar edificis com aquest, va en la línia d’aprofundir en el coneixement històric de la nostra ciutat”, per això, ha prosseguit, en el marc del Pla Bàrcino, se li ha donat un important suport, tant en l’excavació arqueològica com en la restauració arquitectònica. L’alcalde ha assenyalat que aquest projecte, com altres que es fan a la ciutat, ha estat fruit de la col•laboració de les administracions amb les entitats socials i la iniciativa de la societat civil, en aquest cas amb Fundació La Caixa i Fundació Vila-Casas.

Trias ha explicat també que aquesta Basílica és important no només per la seva història, sinó també perquè és la seu de la Comunitat de Sant’Egidi a Barcelona, “que fa una tasca molt important en la lluita contra la pobresa i a favor de la cohesió social”.Compartiu aquest contingut