Gerard Ardanuy: “Cursar estudis de Formació Professional Industrial és una molt bona opció de futur per als nois i noies de Barcelona” : Servei de Premsa

Gerard Ardanuy: “Cursar estudis de Formació Professional Industrial és una molt bona opció de futur per als nois i noies de Barcelona”

11/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha presidit aquest matí a la Torre Agbar de Barcelona, l’acte institucional d’inauguració de la Jornada Internacional en Formació Professional Industrial de Barcelona, acompanyat, entre d’altres, del vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Fàbregas, i del gerent de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Ros.

Durant la seva intervenció, el regidor Ardanuy ha agraït en primer lloc “la presència, participació de representants de diversos sectors i àmbits vinculats a la formació professional i en particular a l’FP industrial de la ciutat de Barcelona, Catalunya i també de diferents països europeus, i la implicació i facilitats que ha ofert Agbar per facilitar el desenvolupament d’aquesta trobada”. Una jornada que durant tot el dia servirà com a espai de trobada, intercanvi, treball i debat sobre les possibilitats de futur que ofereix aquesta especialitat de la formació professional industrial a la ciutat; els nous perfils professionals i necessitats de formació; factors que poden ajudar a l’FP per contribuir a fer créixer la industria a Catalunya i, també, on es presentaran experiències d’èxit en matèria de formació professional industrial a diferents països europeus i d’èxit també a Catalunya.

Gerard Ardanuy ha aprofitat l’ocasió per destacar que “des del principi del mandat, el govern municipal s’ha marcat com a un dels principals objectius potenciar en matèria d’educació a la ciutat la formació professional”. “Diferents accions i iniciatives impulsades molt especialment a través de la Fundació BCN Formació i amb el suport i la implicació de diferents agents i sector productiu de l’FP a la ciutat i de Catalunya, com és aquest cas de la formació professional industrial”, ha destacat Ardanuy.

Durant l’acte institucional d’inauguració de la 1a Jornada Internacional de Formació Professional de Barcelona, el regidor Ardanuy ha manifestat també que “aquestes jornades són el resultat del compromís municipal per l’FP i de la col•laboració amb diferents operadors del sector de la fabricació mecànica i formació professional industrial”. Una col•laboració que, entre d’altres coses, ha permès impulsar recentment a creació de la Taula Sectorial de Fabricació Mecànica de Barcelona, formada per centres educatius, empreses, patronals, centres tecnològics i administracions públiques, i que té com a un dels seus grans objectius potenciar aquests estudis i l’oferta formativa de la ciutat, augmentar el nombre de graduats i satisfer la demanda del sector productiu que necessita especialistes per incorporar a les seves empreses”.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha tancat la seva intervenció indicant que “cursar algun dels diferents estudis professionals de la família de Formació Professional Industrial és una molt bona opció de futur per als nois i noies de Barcelona”. “En aquest sentit, hem de treballar tots plegats, administracions públiques, centres educatius i sector productiu, per aconseguir canviar la percepció actual de la ciutadania sobre la formació professional industrial ja que és un sector que s’ha reinventat i que ofereix moltes possibilitats de futur als nois i noies que vulguin cursar aquest tipus d’estudis professionals”, ha volgut remarcar el regidor Ardanuy.

 

Després de la intervenció del regidor Ardanuy, ha tingut lloc la ponència “El sector de la fabricació mecànica. Estat de la qüestió i perspectives de futur”, a càrrec de Tomàs Megía, gerent de Projectes estratègics. Desenvolupament Industrial, de la Direcció General d’Indústria, de la Generalitat de Catalunya i el desenvolupament de diferents taules de treball i debat relacionades amb la innovació, futur i durant la tarda es presentaran experiències internacionals, estatals i catalanes d’èxit.

A les 18:00 h, tindrà lloc la cloenda de la Jornada Internacional en Formació Professional Industrial, a càrrec del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i de la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, acompanyats del vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Fàbregas.

La Jornada Internacional en FP Industrial a Barcelona s’impulsa des de la “Taula de Fabricació Mecànica d’FP de Barcelona”, que promou l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria d’Educació i Universitats i la Fundació BCN Formació Professional, i que compta amb la participació de centres educatius d’FP de la ciutat, empreses, patronals i centres tecnològics de referència, i que, entre d’altres coses, té com a objectiu promoure els estudis de la família de formació professional de fabricació mecànica i l’augment de graduats per cobrir les places de treball que ofereix el sector productiu.





Paraules clau

formació/ formació professional/ ocupació/