Alcalde Trias “Barcelona està atraient importants inversions de la Xina i vol seguir liderant aquesta tendència” : Servei de Premsa

Alcalde Trias “Barcelona està atraient importants inversions de la Xina i vol seguir liderant aquesta tendència”

23/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest dilluns en la inauguració del laboratori de certificació que l’empresa del govern xinès China Certification & Inspection Group-CCIC ha ubicat a l’àrea metropolitana, concretament a L’Hospitalet de Llobregat. L’acte també ha comptat amb la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la vicepresidenta de la China Certification and Accreditation Administration, Bo Yuming; la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao; i Xavier Ferré del Consorci de la Zona Franca.

 

 

L’alcalde ha explicat que fa gairebé tres anys, en el seu primer viatge a la Xina com a alcalde, es va saber que CCIC buscava un lloc a Europa per implementar aquest projecte. “Des de llavors, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Govern català, hem treballat junts per oferir CCIC la millor ubicació per al seu laboratori a Europa, perquè estem convençuts que l’Àrea Metropolitana de Barcelona és el lloc més apropiat per desenvolupar aquest laboratori”.

L’alcalde ha remarcat que aquest laboratori és una “activitat econòmica d’alt valor afegit i una aposta estratègica tant per l’Àrea Metropolitana com pel grup CCIC”. Trias ha destacat que en els darrers anys la Xina ha esdevingut un actor clau en l’economia mundial actual, i ha afegit que “Barcelona està atraient importants inversions de la Xina i vol seguir liderant aquesta tendència fins esdevenir un important centre d’operacions empresarials de la Xina a Europa”.

El grup CCIC invertirà fins a 4 milions d’euros en el nou laboratori, i aquest any hi crearà 10 llocs de treball per a personal qualificat. Es tracta de l’únic laboratori que el grup té a Europa i el primer de CCIC amb capital 100% xinès que l’empresa obre fora del seu país. A més, des de 1994, l’empresa xinesa té també una oficina operativa a Barcelona. A més, a Europa compta amb oficines a Bremen, Marsella, Budapest, Londres i Rotterdam.

El laboratori proporcionarà, per una banda, un servei de certificació de productes industrials i electrònics, i assessorament tècnic a les empreses que volen accedir al mercat xinès d’una manera més eficient i ràpida. I per l’altra, oferirà a les empreses locals de Xina la possibilitat d’entrar en contacte amb proveïdors de mercats occidentals i ajudarà a aquelles empreses que vulguin invertir fora de la Xina continental. Des de Catalunya, l’empresa xinesa realitzarà la certificació de productes de consum procedents d’empreses europees, del nord d’Àfrica i d’Amèrica.

En aquest projecte, la filial catalana del grup CCIC, CCIC Europe-Testing, ha rebut el suport de Barcelona Activa a través del servei d’aterratge empresarial, que es presta des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i ofereix assessorament en àmbits com la constitució de societats, cerca d’espais d’oficina, cerca de treballadors, etc.





Paraules clau

Alcalde Trias/ app/ logística/ xina/