Barcelona explica el seu model de Govern Obert en una trobada internacional de ciutats : Servei de Premsa

Barcelona explica el seu model de Govern Obert en una trobada internacional de ciutats

27/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte de Govern Obert, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que aposta per la transparència, la participació ciutadana i l’obertura de dades a la ciutadania, es consolida com un model de referència per altres ciutats. Aquesta setmana, l’Ajuntament de Barcelona ha participat en la XV Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), que s’ha celebrat durant 3 dies a Madrid. El Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i el secretari d’Estat de Relacions amb les Corts i responsable de transparència del Govern espanyol, José Luís Ayllón, van ser els encarregats d’obrir la trobada internacional, que ha reunit persones de 26 països diferents.

La 15a Conferència s’ha celebrat sota el lema “Govern Obert: participació ciutadana i transparència”, i arriba poc després que l’Ajuntament de Barcelona hagi obtingut la primera posició del rànquing internacional que avalua la transparència de les ciutats. L’Observatori Internacional de la Democràtica Participativa (OIDP) té la seva seu a la ciutat de Barcelona i Carles Agustí n’exerceix com a secretari general.

“Barcelona és avui un model de bones pràctiques pel que fa a la transparència i la participació ciutadana. La nostra aposta és governar amb les persones, donant més protagonisme al teixit associatiu de la ciutat, que està format per prop de 6.000 entitats, que constitueixen un autèntic motor social i cultural”, ha manifestat Carles Agustí, que a més de participar en la inauguració de la trobada internacional també va ser un dels ponents en la taula de les grans ciutats, explicant el projecte de Govern Obert que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona. El Comissió de Participació Ciutadana i Associacionisme ha aprofitat la trobada per mantenir contactes amb altres ciutats i organitzacions, com ara Lima, Perú, Matola (Moçambic) o Montréal, per tal d’intercanviar experiències, així com també amb l’Organització d’Estats Americans (OEA).

Avui i demà l’Ajuntament de Barcelona també serà present a la primera trobada estatal de Govern Obert i Participació, a Gandia, on la ciutat de Barcelona participarà en la taula de debat on s’explicaran els casos d’èxit de participació ciutadana i govern obert.





Paraules clau

govern obert/ innovació/ Participació/