Xavier Trias: “L’escultura MALIP ens ajudarà a transmetre a tot el món un missatge de pau i de solidaritat” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “L’escultura MALIP ens ajudarà a transmetre a tot el món un missatge de pau i de solidaritat”

29/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració de l’escultura MALIP (Monument a les il·lusions perdudes), de l’artista Toni Batllori que es troba ubicada a la confluència de l’Avinguda Diagonal-Rambla del Poble Nou. A l’acte també han assistit el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, i el president i fundador de Pallassos Sense Fronteres, Jaume Mateu “Tortell Poltrona”.

L’escultua MALIP està insiprada en una branca seca d’un pi bosai i feta en granit, vol posar en relleu que la vida de les persones és plena d’il·lusions perdudes, però també d’altres a les quals no pensem renunciar mai.

 

 

L’alcalde ha destacat que “aquesta escultura se suma a les nombroses obres d’art que hi ha escampades per tots els barris de la ciutat. Unes obres que fan de Barcelona un museu a l’aire lliure”.

Xavier Trias ha explicat durant a seva intervenció que la solidaritat és també la raó principal d’aquesta escultura. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat “la soliaritat de la ciutat de Barcelona, que es posa de manifest amb iniciatives com aquesta escultura, que s’ha pogut realitzar gràcies al micromecenatge i la col·laboració de moltes persones”.

“Amb aquest projecte donem suport a Pallassos Sense Fronteres”, ha dit l’alcalde, “que van per tot el món creant noves il·lusions en indrets on s’havia perdut l’esperança. Amb les seves actuacions, la seva professionalitat i sensibilitat, omplen de felicitat les cares de petits i grans”.

“Des del Poblenou, des de Sant Martí i des de Barcelona, MALIP ens ajudarà a transmetre a tot el món un missatge de pau i solidaritat”, ha destacat Trias.

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que “Barcelona té moltes il·lusions col·lectives a les quals no vol renunciar, com ara seguir fent una ciutat amb oportunitats per a tothom, on ningú quedi enrere. Des de l’Ajuntament dediquem un munt d’esforços per a que això sigui possible”.

Toni Batllori, premi Ciutat de Barcelona l’any 2008, és un cronista i ninotaire de l’actualitat política. També és un artista que conrea diferents disciplines artístiques: dibuix, pintura, fotografia i escultura. Ha fet dibuixos per al “Diari de Barcelona”, “Avui”, “El País”, “El Jueves”… Des del 1994 publica una tira diària a “La Vanguardia”. Batllori ha afirmat que l’escultura vol ser una mostra de les il·lusions i desil·lusions de la gent, però de com les persones poden refer-se de les adversitats. Batllori ha agraït també la complicitat de tota la gent que ha col·laborat i participat en el projecte.





Paraules clau

Alcalde Trias/ MALIP/ poblenou/ Sant Martí/ Toni Batllori/