El Barcelona Advanced Industry Park celebra aquest dissabte una jornada de portes obertes amb activitats lúdiques i familiars : Servei de Premsa

El Barcelona Advanced Industry Park celebra aquest dissabte una jornada de portes obertes amb activitats lúdiques i familiars

17/04/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Barcelona Advanced Industry Park (BAIP) celebra aquest dissabte una jornada de portes obertes amb activitats lúdiques dirigides a les famílies i tots els ciutadans. Es tracta d’un esdeveniment per presentar públicament i acostar a la gent del seu entorn aquest espai, que ocupa a Nou Barris una superfície de més de 10.000 m² destinats a la dinamització del teixit industrial de la ciutat i el creixement empresarial.

Per això, s’ha preparat un programa basat en la interacció del públic amb diferents activitats de caire lúdico-tecnològic que convertiran el BAIP en un espai de descobriment i de lleure. La jornada començarà a les 10h i acabarà a les 14h, i les activitats es desenvoluparan a la part frontal del parc.

Els assistents podran interactuar amb un robot humanoide de mida real que parla 9 idiomes, fa fotos i les projecte en un monitor integrat al seu tronc. També s’organitzaran tallers de robòtica educativa per al públic infantil i juvenil en què es construiran robots inspirats en l’univers LEGO, i hi haurà una mostra de prototips robòtics d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Alhora, es podrà interactuar amb un sintetitzador musical visual que permet crear música a partir del moviment de determinats elements de l’aparell, i al llac del BAIP s’hi realitzarà una exhibició d’embarcacions teledirigides. Durant la jornada, a més, es faran visites guiades al Centre de Promoció Industrial del BAIP.

El Barcelona Advanced Industry Park és el nou impuls que el Govern municipal ha donat al Parc Tecnològic Barcelona Nord, que enguany compleix 20 anys de funcionament, per tal que esdevingui l’espai icònic de l’aposta estratègica de la ciutat per la industrialització.

El BAIP està dividit en dues parts: d’una banda, el Centre d’Empreses Tecnològiques, que acull una cinquantena d’enginyeries i, d’altra banda, el Centre de Promoció Industrial, la part nova del BAIP que s’ubica a l’espai on abans s’impartia la formació tecnològica inicial del Cibernàrium.

L’objectiu és fomentar la innovació, donar a conèixer l’enginyeria aplicada i les noves tècniques de fabricació avançada i contribuir al desenvolupament de la indústria, un sector tradicional que està en procés de modernització.

 

Espai de trobada de l’ecosistema industrial de Barcelona

Es tracta del primer centre municipal de suport a l’ecosistema de la indústria avançada que disposa d’espais de fabricació de prototips, acull empreses i compta amb una zona demostrativa de la tecnologia desenvolupada a Barcelona. Aquests són els diferents espais del Centre de Promoció Industrial:

A més, de cara al curs escolar 2015 – 2016 es preveu organitzar visites de grups d’estudiants de les escoles del districte per tal de familiaritzar als joves amb la tecnologia i despertar vocacions científico-tècniques.

Els serveis i l’oferta formativa que es presten des del Centre de Promoció Industrial del BAIP s’integren en el Servei d’Innovació de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa.

Innovació tecnològica aplicada a la indústria

El Centre d’Empreses Tecnològiques acull, actualment, 50 enginyeries, principalment del sector informàtic, de telecomunicacions, electrònica, energies renovables i de l’àmbit industrial i aeroespacial. A més, en total, donen feina a 418 persones d’entre 25 i 40 anys (75%) i amb formació majoritàriament universitària (76%).

En relació al tancament de l’exercici del 2013, la facturació agregada de les pimes ubicades al Parc era de 30 milions d’euros. A més, van aixecar 16,2 milions d’euros de finançament, el que representa prop d’1 milió més en relació a l’any any anterior.

Així mateix, més de la meitat de les empreses tenen presència a l’estranger. Els principals mercats exteriors en els que operen són Estats Units, Llatinoamèrica, els països BRIC i el sud-est asiàtic. Per últim, una cinquena part tenen almenys una patent registrada.





Paraules clau

Barcelona Advanced Industry Park/ innovació/ Nou Barris/ ocupació/ tecnologia/