L’Ajuntament amplia el programa Barcelona Crea Ocupació per promoure la contractació de joves i aturats de llarga durada : Servei de Premsa

L’Ajuntament amplia el programa Barcelona Crea Ocupació per promoure la contractació de joves i aturats de llarga durada

07/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona té com a màxima prioritat fomentar l’activitat econòmica de la ciutat i la creació d’ocupació. Amb aquests objectius, el Govern municipal ha ampliat la dotació pressupostària del programa ‘Barcelona Crea Ocupació’, que preveu incentius a la contractació estable de joves aturats d’entre 16 i 29 anys i de persones que porten més d’un any sense treballar.

A través de la iniciativa, nascuda el maig de 2013, l’Ajuntament preveia atorgar 900 incentius de 3.000 euros a empreses que contractessin de forma indefinida persones d’aquests col·lectius específics en situació d’atur. Aquesta xifra s’ha superat amb escreix, ja que fins a 31 de març de 2015 s’ha aprovat un total de 1.005 ajuts.

Per això, i vist l’interès mostrat per les empreses a acollir-se a aquests ajuts per tal de poder oferir contractacions de qualitat, la Comissió de Govern del passat 8 d’abril va aprovar destinar 600.000 euros més al programa, fet que permetrà gestionar 200 incentius més a la contractació de joves i aturats de llarga durada.

 

Perfils de les contractacions

Pel que fa als 1.005 incentius aprovats fins a 31 de març, el 86% corresponen a contractacions de joves sense feina d’entre 16 i 29 anys, mentre que el 14% restant són d’aturats de llarga durada.

Els perfils professionals vinculats a l’administració, gestió i atenció el client són els que més contractes representen–34,4%–, seguit de l’àmbit de les TIC, programació i consultoria informàtica –14,5%– i comerç –17,7%–. Els tres àmbits sumen dues terceres parts del total d’incentius atorgats.

Quant a sectors de les empreses, el comerç –22,4%–, les TIC –21,4%– i els serveis a les empreses –19,7%– suposen més de la meitat dels contractes. A més, el 52,4% dels contractes pertanyen a empreses que tenen menys de 10 treballadors.

 

Sol·licituds obertes fins el 31 de desembre

En el marc del ‘Barcelona Crea Ocupació’, poden sol·licitar l’ajut aquelles empreses que tinguin com a mínim un centre de treball a Barcelona, que portin almenys sis mesos en actiu i que comptin amb una plantilla de màxim 250 treballadors.

Les sol·licituds dels ajuts a la contractació es poden sol•licitar fins a 31 de desembre de 2015 a través del web www.bcn.cat/creaocupacio –termini subjecte a disponibilitat pressupostària–.

‘Barcelona crea ocupació’ és una mesura sorgida de la primera reunió de la Taula Empresa-Treball, el marc de diàleg entre representants públics, privats, socials i educatius vinculats al mercat laboral per incentivar la creació de llocs de feina i donar suport a les empreses.





Paraules clau

ocupació/