L’Ajuntament de Barcelona adjudica les obres del primer edifici per a gent gran al districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb 44 habitatges : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona adjudica les obres del primer edifici per a gent gran al districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb 44 habitatges

20/05/2015

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, (PMHB), ha adjudicat les obres d’una promoció de 44 habitatges amb serveis per a gent gran, a Sarrià-Sant Gervasi. Es tracta de la primera promoció d’aquestes característiques que l’Ajuntament construeix al districte de Sarrià-Sant Gervasi i forma part del Pla municipal per a ampliar en mil nous pisos el parc públic d’habitatge de lloguer assequible.

Els arquitectes autors del projecte són Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas.  El pressupost de les obres, que està previst que comencin al juliol, és de 3.249.361,489 (IVA inclòs). El període d’execució d’aquestes serà de 22 mesos. L’empresa Construcciones Caler, SA, ha estat l’adjudicatària de l’obra d’entre un total de 28 empreses que es van presentar a la licitació.

A part d’aquesta adjudicació, el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, (PMHB), també ha tret a licitació les obres d’una promoció de 47 habitatges de lloguer social i un Centre d’Allotjament Familiar format per 20 allotjaments al carrer Tànger, 38 b, al districte de Sant Martí. Els arquitectes autors del projecte són Jaime Coll i Judith Leclerc.

El pressupost de licitació de les obres és de 6.595.194,782 € (IVA inclòs) i el termini perquè les empreses puguin presentar les seves ofertes finalitza el 22 de juny. El període d’execució de les obres, un cop adjudicades, serà de 22 mesos. Aquesta promoció també forma part del Pla conegut com el 100×1000, que preveu ampliar en mil nous pisos el parc públic d’habitatge de lloguer assequible amb una aportació de cent milions d’euros.

 

Adjudicada la promoció de Quatre Camins: 44 habitatges per a gent gran al districte de Sarrià-Sant Gervasi

L’edifici, situat al carrer Vista Bella, 7-9, constarà de 44 habitatges per a gent gran, distribuïts en una superfície útil total de 1.896 m2, i de 12 places d’aparcament, en una superfície útil de 432 m2. Els habitatges tindran una superfície d’uns 40 m2, i constaran d’un dormitori, un menjador-sala d’estar i cuina, i un bany. També tindran diferents espais comunitaris, com ara sales polivalents.

Les característiques dels habitatges responen a les necessitats de les persones majors de 65 anys, i per això, entre d’altres característiques, tindran banys amb dutxa arran de paviment, llum d’emergència per poder-se orientar en cas que falli el subministrament elèctric, alarma centralitzada al bany, cuines amb plaques elèctriques, endolls situats a una alçada còmoda per evitar esforços innecessaris, etc. També compten amb diferents serveis, com ara consergeria, teleassistència, serveis de neteja dels espais comunitaris, etc. Es tracta de la primera promoció d’aquestes característiques que l’Ajuntament construeix a Sarrià-Sant Gervasi.

 

promocio_1

Recreació de la futura promoció per a gent gran de Sarrià-Sant Gervasi

 

Licitades les obres de 47 habitatges de lloguer social i un Centre d’Allotjament Familiar amb 20 allotjaments al districte de Sant Martí

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB), en el marc del programa 100×1000 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ha obert el concurs per a l’execució de les obres d’una promoció de 47 habitatges de lloguer social i un Centre d’Allotjament Familiar compost de 20 allotjaments al carrer Tànger, 38 b, al districte de Sant Martí.

L’edifici constarà de 47 habitatges de lloguer social i 17 aparcaments, amb una superfície útil total de 3.515,16 m2, i un Centre d’Allotjament Familiar, amb 20 allotjaments, que ocuparan una superfície útil total de 1.064,64 m2. Els habitatges tindran una superfície d’entre 40 i 60 m2. Dels 47 habitatges, 39 tindran dos dormitoris i 8 seran d’un dormitori. Tots tindran un menjador-sala d’estar i cuina oberta, bany i terrassa.

També hi haurà  20 allotjaments adreçats a famílies que han patit un desnonament o una pèrdua sobtada de l’habitatge, amb una situació d’especial vulnerabilitat, i que no disposen d’un domicili o una llar en condicions. Tindran una superfície d’entre 20 i 30 m2, i estan concebuts com un espai integrat de menjador-sala d’estar-cuina-dormitori, i un bany independent.

Aquest serà el quart centre d’allotjament temporal que posa en marxa l’Ajuntament de Barcelona, i que se sumarà al Centre d’Allotjament Familiar Temporal de Navas, en funcionament des del 2012, el Centre d’Allotjament Temporal Hort de la Vila, obert al maig del 2013, i el Centre d’Allotjament Familiar Temporal Sant Pere Més Baix amb 12 habitatges per a famílies i que es posarà en marxa properament.

El pressupost de licitació d’aquestes obres a Sant Martí és de 6.595.194,782 € (IVA inclòs) i el termini perquè les empreses puguin presentar les seves ofertes finalitza el 22 de juny. El període d’execució de les obres, un cop adjudicades, serà de 22 mesos. Es preveu que les obres s’adjudiquin el tercer trimestre de 2015. Els arquitectes autors del projecte són Jaime Coll i Judith Leclerc.

 

promocio_2

Imatge virtual dels 47 habitatges de lloguer social i els 20 allotjaments del futur Centre d’Allotjament Familiar al districte de Sant Martí

 

 



Compartiu aquest contingut