El Govern municipal aprova el nomenament de cinc comissionats : Servei de Premsa

El Govern municipal aprova el nomenament de cinc comissionats

25/06/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Govern municipal ha acordat, avui, durant la comissió de govern, el nomenament de cinc nous comissionats que s’incorporaran a l’organigrama polític de l’Ajuntament de Barcelona, i que dependran de les diferents tinences.

 

Berta Sureda. Comissionada de Cultura.

Barcelona, 1959. Llicenciada en Història de l’Art (UB). Gestora cultural. Va ser coordinadora d’exposicions de l’Institut de Promoció Urbanística i l’Olimpíada Cultural i d’activitats escèniques del Festival de Tardor i el Festival de les Arts de Barcelona. Al 1992 s’incorpora al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) com a coordinadora i responsable de la Unitat d’Exposicions i, més tard, com a directora del Departament de Serveis Culturals.

Des de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural, va generar un programa de suport a creadors i entitats, noves línies d’ajut a la recerca, creació i difusió de projectes artístics i va impulsar la Xarxa de Centres de Creació a Catalunya. Des de juny de 2008 és directora d’Activitats Públiques del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía.

El seu comissionat dependrà de la tercera tinença.

 

Miquel Ortega. Comissionat de Comerç, Consum i Mercats

Barcelona, 1974. Llicenciat i màster en Física (UB), màster en Economia Ecològica (UAB), director d’Operacions i Innovació per ESADE, i tècnic especialista en Qualitat de l’Institut Català de Tecnologia. Doctor en Ciències Ambientals (UAB).

És el fundador d’una consultoria ambiental i d’un centre de recerca privat en l’àmbit de les ciències ambientals. A més, és investigador vinculat a la UAB.

Dependrà de la Primera tinença.

 

Xavier Domènech. Comissonat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria

Barcelona, 1974. Historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Premi extraordinari de doctorat de la UAB i del Ciutat de Barcelona en historia el 2006. Ha treballat en els camps de planificació estratègica, avaluació de polítiques públiques, anàlisi social, cultural i polític i projectes memorials.
Entre altres projectes ha encapçalat la coordinació de “Memòria del futur. Bases pel Pla Estratègic del Memorial Democràtic (2011 – 2015)” (Generalitat de Catalunya 2007-2008), “Quan plovien bombes” (Ajuntament de Barcelona – Museu d’Història de Catalunya, 2006 – 2007), “Quan el refugi era el subsòl” (Generalitat de Catalunya, 2008), “La memòria dels bombardeigs” (Ajuntament de Granollers, 2009), coordinació del “Document de bases del Mil·lenari de Viladecans” (Ajuntament de Viladecans, 2010).

Dependrà de la Primera tinença.

 

Gemma Tarafa. Comissionada de Salut

Barcelona, 1971. És doctora en Biologia Mol·lecular (UB) i post doctorada per la Universitat de Yale. És investigadora de Salut Pública a la Universitat Pompeu Fabra, i forma part del Grup d’Investigació de Desigualtats en Salut (GREDS-EMCONET).

Va ser professora i col·laboradora de l’assignatura d’Ecologia Política del màster de Sostenibilitat de la UPC. Va fer la tesi doctoral a l’Hospital de Sant Pau i ha estat investigadora de l’Institut Català d’Oncologia.

Dependrà la Segona tinença.

 

Jordi Via. Economia Cooperativa, Social i Solidària

Barcelona, 1954. Estudis en Ciències Econòmiques i estudis complementaris en Organització Empresarial. Dins de l’àmbit del cooperativisme, ha estat president de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya.

Ha estat secretari general de la Confederació de Cooperatives. Membre de l’Assemblea permanent de la Xarxa d’Economia Solidària i, fins ara ha estat exercint professionalment com a director de desenvolupament i membre de comitè de direcció de la Cooperativa Arç.

Exmembre del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Dependrà de la Primera tinença.





Paraules clau

comissionats/