El 50% de les persones majors de 40 anys que passen pel servei de coaching laboral de Barcelona Activa troben feina en 6 mesos : Servei de Premsa

El 50% de les persones majors de 40 anys que passen pel servei de coaching laboral de Barcelona Activa troben feina en 6 mesos

20/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dels aturats a Barcelona el mes de juny, les persones majors de 40 anys suposen dues terceres parts del total, tot i que en relació al mes anterior representen gairebé 1.100 desocupats menys. En resposta a aquest context, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, compta amb una oferta específica de serveis i recursos dissenyats per a aquest col·lectiu tant en matèria d’emprenedoria com d’ocupació.

Un d’aquests és el servei de coaching laboral adreçat a persones que necessiten un acompanyament intensiu durant el procés de recerca de feina. Està pensat per ajudar-les a definir el pla d’acció per aconseguir els seus objectius professionals. A través del servei es pretén millorar les seves possibilitats d’inserció i potenciar el seu valor afegit al mercat de treball.

 

Més de 600 usuaris atesos a través del servei

Des de que es va posar en marxa el segon trimestre de 2014, s’han atès ja 629 persones majors de 40 anys, de les quals el 60% són dones i el 40% homes. Pel que fa al nivell d’estudis, una quarta part ha cursat educació primària o ESO, el 56% són universitaris i prop d’un 20% són graduats de Formació Professional.

El 50,2% dels usuaris del servei de coaching laboral per a majors de 40 anys han trobat feina en un termini màxim de 6 mesos.

D’aquests, els que tenen edats compreses entre els 45 i els 50 anys són els que s’insereixen amb major proporció (representen més de la meitat del total de persones que han accedit al mercat de treball a través del servei).

 

Sumar orientació professional i motivació personal

La metodologia consisteix en combinar estratègies de posicionament i gestió de les emocions amb aspectes d’orientació professional. Es treballa en grups reduïts d’un màxim de 8 persones que fan 4 sessions setmanals de coaching laboral de dues hores cada una. Amb aquest funcionament, es fomenta la relació entre els participants per a que tots es puguin beneficiar de les experiències dels altres. De fet, 4 de cada 10 participants considera el networking un canal clau per trobar feina.

Durant el procés, és important també reforçar la motivació personal i generar una actitud positiva per desmuntar els prejudicis associats a l’edat en els processos de selecció. Al llarg de l’itinerari, conjuntament amb el coach, s’identifiquen les inquietuds i interessos professionals de cadascun, es treballen tècniques per aprendre a vendre’s millor, es coneixen els canals de recerca de feina més adients i es donen eines per investigar les oportunitats del mercat de treball.

Cada mes es posen en marxa 4 grups nous tant en horari de matí com de tarda. Les inscripcions es poden fer a través del web Barcelona Treball (bcn.cat/treball) o bé directament a Porta22 (c/ Llacuna, 164). Així mateix, el servei de coaching laboral també s’ofereix per a dones en procés de recerca de feina i joves menors de 30 anys que es trobin a l’atur.

 

 





Paraules clau

Barcelona Activa/ ocupació/