Miquel Àngel Essomba, nou comissionat d’Educació i Universitats : Servei de Premsa

Miquel Àngel Essomba, nou comissionat d’Educació i Universitats

24/11/2015

El pedagog Miquel Àngel Essomba s’incorporarà en els propers dies al govern municipal com a nou comissionat d’Educació i Universitats, adscrit a la Segona Tinència d’Alcaldia de Drets Socials. “Barcelona ha de recuperar el lideratge en innovació pedagògica que sempre l’ha caracteritzat”, ha assegurat Essomba, remarcant la seva aposta perquè “l’educació a Barcelona esdevingui un procés de construcció en comú entre tots els actors implicats i la ciutadania, dibuixant un continu inacabat de millora que garanteixi l’equitat educativa per tothom al llarg de la vida”.

Nascut a Barcelona l’any 1971, Essomba és doctor en Pedagogia, màster en Psicologia de l’Educació, postgraduat en Pedagogia Intercultural i llicenciat en Filosofia i Lletres. Professor agregat titular del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, és director de l’Equip de Recerca sobre Diversitat i Inclusió en Societats Complexes i de la càtedra d’Educació Comunitària al mateix centre universitari.

Fa vint-i-cinc anys va començar a exercir d’educador en diverses institucions formals i no formals, entre les quals cal destacar la seva etapa com a mestre a l’Escola Pau Casals-Gràcia, animador sociocultural de l’Ajuntament de Barcelona als barris del Besòs, coordinador pedagògic i portaveu de SOS Racisme, i responsable pedagògic de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Des de la perspectiva educativa internacional, ha ocupat nombroses responsabilitats: director del Centre UNESCO de Catalunya, president de Linguapax, director de formació de formadors en educació intercultural del Consell d’Europa, i consultor expert en temes de diversitat i educació de l’OCDE, la UNESCO i la Comissió Europea. Ha estat Visiting Research Fellow de l’Institute of Policy Studies in Education de la London Metropolitan University, professor visitant de nombroses universitats europees i llatinoamericanes, i coordinador general de la xarxa SIRIUS de polítiques educatives sobre immigració i educació de la UE.Compartiu aquest contingut