El Districte de les Corts dóna un nou impuls al servei de reforç educatiu amb l’objectiu de millorar l’èxit escolar al territori : Servei de Premsa

El Districte de les Corts dóna un nou impuls al servei de reforç educatiu amb l’objectiu de millorar l’èxit escolar al territori

25/01/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de les Corts ha donat un nou impuls al servei de reforç educatiu, amb l’objectiu d’atendre les necessitats educatives del territori. El servei de reforç s’ha ubicat en un local municipal situat al carrer del Cardenal Reig, 15, en el qual el Banc Solidari, una entitat que ja feia una activitat de suport escolar anteriorment, podrà continuar desenvolupant el projecte de reforç ara amb una capacitat molt més gran d’alumnes i amb condicions molt més adients per al desenvolupament del projecte.

El Districte ha habilitat el local dels baixos del carrer Cardenal Reig 15 per oferir les condicions idònies per a la realització de les classes de repàs amb les estudiants i els estudiants que necessiten un reforç escolar. En aquest espai, el Banc Solidari amplia fins al mig centenar les places disponibles per oferir classes de repàs a alumnes que vénen derivats directament dels centres educatius o del Serveis Socials municipals. La col·laboració que s’estableix entre el Districte de les Corts, els Serveis Socials municipals, el Banc Solidari, i les escoles del districte, permet desenvolupar un treball coordinat des del territori i que implica i empodera l’entitat i les escoles per tirar endavant un projecte comú i col·lectiu que té com a objectiu final millorar l’èxit escolar de les nenes i els nens del barri.

Els baixos del carrer Cardenal Reig 15 estan oberts també a totes les entitats, perquè des de la proximitat puguin desenvolupar projectes d’interès comunitari. De moment, l’estan utilitzant el Club de Petanca Sant Ramon, i de manera més esporàdica i segons necessitats puntuals, l’associació de comerciants de Sant Ramon, i el casal de gent gran de Sant Ramon. El tipus d’activitats que realitzen aquestes entitats en aquest nou espai són tallers, reunions, conferències i classes.

El local està situat a prop dels Jardins d’Ernest Lluch i també molt a prop del casal de gent gran de Sant Ramon. Té una recepció, tres saltes més petites i una sala central gran. En total, uns 90 m2 útils per activitats.

Per tal d’adequar-lo a les necessitats i els usos que en puguin fer les entitats del territori, el Districte de les Corts ha fet algunes petites obres per habilitar els espais: als lavabos, que han quedat totalment adaptats per a persones amb diversitat funcional, i en la climatització. El Districte també ha pintat i fet alguns petits arranjaments per deixar-lo en perfecte estat.





Paraules clau

escola/ Les Corts/