Aprovada l’Ordenació Singular de Terrasses dels carrers Blai i Blesa amb una reducció horària : Servei de Premsa

Aprovada l’Ordenació Singular de Terrasses dels carrers Blai i Blesa amb una reducció horària

30/01/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Llum verda a la nova Ordenació Singular (OS) de Terrasses del carrer Blai i carrer Blesa. La Comissió de Govern de dijous passat va aprovar definitivament la nova regulació per a les terrasses ubicades en aquests carrers de Sants-Montjuïc. Es tracta de la primera OS de la ciutat que estableix una reducció de l’horari general de terrasses, amb l’objectiu principal de garantir el descans i el benestar dels veïns i veïnes d’un entorn que atrau una gran afluència de vianants i visitants degut a la seva oferta comercial, d’oci i de restauració.

En concret, els locals de restauració de Blai i Blesa podran tenir les terrasses en funcionament fins a les 23:00 hores de diumenge a dijous, i fins a les 0:00 hores les nits de divendres i dissabtes. Representa una hora menys que el règim general que marca l’Ordenança de Terrasses.

A més, d’acord amb les al·legacions dels veïns i veïnes presentades a la proposta inicial de l’OS, es limita a 37 el nombre màxim de terrasses. Actualment, a Blai i Blesa hi ha 42 locals destinats a la restauració, dels quals 34 tenen llicència de terrassa.

El Govern municipal, a través de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i del Districte de Sants-Montjuïc, ha seguit un procés participatiu amb tots els actors que conviuen als carrers Blai i Blesa. Així, s’han mantingut diverses reunions amb les entitats veïnals i representants dels restauradors per tal de consensuar al màxim possible els criteris ordenadors de l’espai.

Un cop aprovat el text, l’equip de Govern del Districte s’ha compromès a fer un seguiment de la seva implantació als carrers Blai i Blesa i valorar futures modificacions en el cas que es considerin necessàries.

 

Característiques de la regulació

La nova regulació actua sobre una superfície total de 5.499,84 m2 –4.762,63 m2 de Blai i 737,21 m2 de Blesa–. La zona queda dividida en 9 trams, i s’estableix un màxim de terrasses i de taules per a cadascun d’aquests trams per tal que quedin ben distribuïdes al llarg de tots dos carrers, que són contigus. S’ha calculat que l’ocupació màxima de l’espai públic amb les terrasses no superarà així el 5%

La ubicació concreta de cada terrassa s’assignarà des de Districte, respectant les distàncies i proximitat dels locals i el mobiliari urbà, arbrat i d’altres elements urbans. Les llicències autoritzades seran per a quatre mòduls de 1,5m x 1,5m, i cada mòdul estarà format per una taula i un màxim de 4 cadires. Així doncs, hi haurà un màxim de 148 taules.

Per tal de facilitar la correcta ubicació de la terrassa i la tasca inspectora a l’hora de comprovar que s’apliquen correctament els criteris, serà obligatòria la senyalització del perímetre amb una línia de pintura blanca discontínua i deleble de cinc centimetres d’amplada.

L’ordenació singular obliga a deixar lliure d’obstacles l’itinerari de vianants i permetre un espai mínim de pas per a vehicles d’emergència i per garantir les condicions d’accessibilitat a façanes. Alhora, no es permet ocupar amb cap tipus d’objecte l’espai fora dels límits assenyalats per el perímetre de la terrassa.

 

Cadires i taules de material poc sorollós

Pel que fa al mobiliari, les cadires i taules seran sempre del material menys sorollós possible -preferentment alumini o acer inoxidable- i incorporaran tacs de goma a les potes per tal de minimitzar el soroll i les molèsties generades.

Cada local podrà disposar d’un únic para-sol, i no es permetran paravents, jardineres, testos ni mobiliari auxiliar. Sí que s’admetrà una única pissarra, faristol o element equivalent de dimensións màximes de 0,60 x 0,60 x 1,50 metres d’amplada, profunditat i alçada, i sempre se situaran dins del perímetre autoritzat de la terrassa.

També es podran col·locar elements d’il·luminació solidaris o ancorats als para-sols, i estufes homologades, amb una potència màxima de 700W tèrmics per metre quadrat de superfície de la terrassa.

Un cop finalitzat l’horari de funcionament de l’activitat principal, totes les taules, cadires i elements auxiliars hauran de ser recollits a l’interior del local.





Paraules clau

Blai i Blesa/