Prop de 300 mil persones als carrers de la ciutat converteixen la Zurich Marató de Barcelona en una gran festa ciutadana : Servei de Premsa

Prop de 300 mil persones als carrers de la ciutat converteixen la Zurich Marató de Barcelona en una gran festa ciutadana

13/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Barcelona ha viscut avui una gran festa popular amb gairebé 300 mil persones que han omplert al llarg del matí els carrers de la ciutat al llarg del recorregut de la Zurich Marató de Barcelona. A l’èxit aconseguit en el nombre d’atletes inscrits, amb un rècord de 20.385, es suma l’èxit de participació ciutadana per animar els corredors i gaudir dels 53 punts d’animació organitzats al llarg dels 42 kilòmetres de recorregut.

La comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, ha destacat avui “l’èxit de trencar la barrera dels 20.000 atletes. La marató de Barcelona està consolidada a nivell internacional.Tenim un circuit molt atractiu i molt variat, que ens permet treballar amb ell fins que arribem als 30.000 corredors”.

Carranza ha posat en relleu que “estem donant al corredor una marató de qualitat i ho volem continuar fent, volem que els participants marxin amb la sensació que han tingut una gran experiència. I per això cal fer créixer els aspectes quantitatius i qualitatius a la vegada: donar bons serveis i bona acollida de la gent perquè qui vingui a la marató de Barcelona, vulgui repetir”.

La marató ha recorregut la ciutat, com és habitual, de punta a punta, des del Camp Nou fins el Parc del Fòrum passant per Meridiana amb Fabra i Puig i el front marítim. Donant continuïtat a un dels grans atractius tradicionals d’aquesta marató, s’ha enmarcat completament dins els carrrers i barris de la ciutat.

L’etíop Dino Sefir ha estat el guanyador de la prova en categoria masculina amb un temps de 2:09:31, seguit del kenià Albert Korir amb un temps de 2:10:08, i el també kenià Jafred Chirchir Kipchumba amb 2:10:23. La guanyadora en categoria femenina ha estat la keniana Valary Jemeli Aiyabei amb un temps de 2;25:26, amb el que ha aconseguit rècord estatal. La segona classificada ha estat l’etíop Aynalem Kassahun amb un temps de 2:30:51, seguida de la també etíop Motu Megersa amb un temps de 2:32:07.





Paraules clau

esport/ esports/ Zurich Marató de Barcelona/