El futur de la Rambla, a debat : Servei de Premsa

El futur de la Rambla, a debat

08/04/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El Districte de Ciutat Vella ha organitzat una jornada de reflexió i debat sobre el futur de la Rambla de Barcelona per al proper dissabte 9 d’abril, que porta per nom “la Rambla de Barcelona, rambla ciutadana. Memòria, patrimoni i usos ciutadans de la Rambla”. Aquesta jornada posarà el punt i final al procés participatiu per a la definició del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i els Plans d’Actuació dels Districtes (PAD).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin; presentaran el debat que tindrà lloc a les 12:00 hores al Foyer del Gran Teatre del Liceu i que se centrarà en “Les identitats de la Rambla”.

La Rambla és un dels espai públics més emblemàtics per a  la ciutadania de Barcelona i en els darrers anys ha estat al centre del debat sobre com millorar-la urbanísticament i recuperar-la per a l’ús ciutadà i preservar les seves múltiples identitats. A la cita es debatrà sobre la situació actual del passeig i es recolliran les propostes que la ciutadania vulgui aportar sobre el seu futur, tenint en compte aspectes essencials com són la l’espai públic, la mobilitat, els equipaments, el patrimoni, la manca de residents a l’entorn de la via i els usos comercials i turístics, entre d’altres.

Així, la jornada tindrà lloc d’11 a 20.30 hores i comptarà amb tot un seguit d’activitats a les que es combinaran el lleure i la participació, de manera que tothom que ho desitgi pugui trobar el seu espai més adequat. Per aquest motiu, estan previstos tallers per a infants pensats per tal que els nens i nenes aportin sobre com ha de ser la Rambla i com fer que se la puguin sentir seva, debats de reflexió, dinar popular i un concert de cloenda.

El programa de la sessió és el següent:

11 a 14 hores: Taller infantil “Quina Rambla volem?” i taller “Collage de la paraula: fem desitjos”. Lloc: Rambla de Santa Mònica

12 a 14 hores: Debat “Les identitats de la Rambla”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin; presentaran el debat. Lloc: Foyer, Gran Teatre del Liceu. Hi intervindran:

14 a 16 hores: Paella popular a la plaça Reial. Cal reservar el tiquet al correu: pam_padciutatvella@bcn.cat. Lloc: Plaça Reial.

A partir de les 16.30 hores: Exposició de dibuixos de la Rambla. Els dibuixos s’hauran fet en el marc d’un taller que tindrà lloc tot el matí. Lloc: Ateneu Barcelonès, carrer de la Canuda, 6.

16:30 a 18:00 hores: Debat «La Rambla de Barcelona, rambla ciutadana». Lloc: Ateneu Barcelonès. Comptarà amb els següents debats:

18:30 a 20:30 hores:  Actuacions de la Raval’s Band del’escola de música Juan Pedro Carrero i de la Musicals’ Choir de l’Escola de Músics i JPC. Lloc: Rambla de Santa Mònica.

 

Una intervenció a l’espai públic sobre la situació actual de la Rambla

Paral·lelament, i durant aquesta setmana, tots els ciutadans que passin per la Rambla poden contemplar una intervenció a l’espai públic per atreure l’atenció dels vianants sobre l’estat actual del passeig. Aquesta està formada per quatre cubs, cadascun instal·lat en un tram diferent de la via, que fan preguntes als vianants sobre com veuen la Rambla i dóna informació de context de la mateixa.

Així, els temes que tracta cadascun d’aquests cubs són: “Sóc un objecte enmig de la Rambla. T’obstaculitzo el pas?”; “Passejar per la Rambla és una cursa d’obstacles?”; “Penses que la Rambla és un espai per a tothom?”; “Què és el que us agrada més de la Rambla?”. Aquests  quatre espais estan en tres llengües per apropar la informació el màxim a tots els veïns i veïnes de l’entorn: català, castellà i urdú.

NOTA: S’adjunten els textos dels quatre cubs que formen la intervenció a l’espai públic.





Paraules clau

Ciutat Vella/ PAD/ PAM/ Rambla/