Barcelona participa a la tercera Trobada Ibèrica de Democràcia i Pressupostos Participatius, a Portugal : Servei de Premsa

Barcelona participa a la tercera Trobada Ibèrica de Democràcia i Pressupostos Participatius, a Portugal

10/04/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

Barcelona ha participat, els dies 7 i 8 d’abril, a la tercera edició de la Trobada Ibèrica de Democràcia i Pressupostos Participatius, que s’ha celebrat a Ponta Delgada (Açores, Portugal), i en el qual els representants polítics de Madrid, Barcelona, Lisboa, Nampa, (Moçambic) i Canoes (Brasil), entre altres ciutats, han debatut sobre les noves formes de govern i l’impacte de la participació ciutadana.

Durant les jornades, la directora de Democràcia Activa i Descentralitzazció de la regidoria de Participació i Districtes, Laia Forné, juntament amb els representants municipals, ha tractat sobre les oportunitats que genera la participació en l’elaboració, avaluació i seguiment de les polítiques públiques a partir de les experiències dels pressupostos participatius en aquestes ciutats per a tornar a posar a la ciutadania al centre de la política pública.

El govern barceloní també ha pogut exposar l’experiència del procés participatiu del Pla Municipal i de la plataforma ‘decidim.barcelona’, que precisament ha finalitzat aquest cap de setmana amb més de 9.000 aportacions ciutadanes.

Aquestes trobades se celebren cada dos anys alternant, com a ciutats d’acollida, municipis de  Portugal i l’Estat espanyol. Ahir es va fer públic que la propera ciutat amfitriona serà, al 2018, La Corunya, un fet que per Barcelona obre l’oportunitat de rellançar i ampliar aquesta xarxa amb municipis de tot l’Estat i debatre sobre com aprofundir en la participació i la radicalitat democràcia. Avala també la trajectòria i el treball que s’està fent en aquest àmbit des de la Regidoria de Participació de La Coruya i de la seva regidora, Clàudia Delso.





Paraules clau

Participació/