38 candidatures opten al 9è Premi Dona i Esport : Servei de Premsa

38 candidatures opten al 9è Premi Dona i Esport

04/05/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Un total de 38 candidatures opten al 9è Premi Dona i Esport que atorga l’Institut Barcelona Esport de l’Ajuntament de Barcelona. La categoria que ha rebut més candidatures és la de Dona Esportista, amb 16, seguida de la categoria de Premi al Club Esportiu, amb 15; el Premi Mireia Tapiador a una dona que hagi excel•lit en la promoció de l’esport femení, amb 5 candidatures, i el Premi al Mitjà de Comunicació amb 2 candidatures. Les candidatures es podien presentar a títol personal o bé la podien presentar altres persones físiques o jurídiques.

El certamen té la finalitat de fer visible la tasca de les dones en el món de l’esport, i promoure la difusió d’històries i reflexions sobre el paper que hi té la dona. D’aquesta manera es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva. Els premis es lliuraran en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el dia 31 de maig.

 

Deliberació del jurat

El jurat es reunirà aquesta tarda per deliberar sobre les candidatures i escollir, primer les finalistes, i en segona ronda, les guanyadores. La llista es coneixerà el mateix dia del lliurament.

Categories dels premis Les categories del premi són les següents: Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport. Dirigit a les dones que han destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport. Premi a la dona esportista. Distingeix les dones que han destacat en la seva trajectòria esportiva en competició o han aconseguit alguna fita esportiva. Premi al mitjà de comunicació. Reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport. Premi al club esportiu de la ciutat. Té la finalitat de reconèixer el club de Barcelona que ha destacat en la seva trajectòria de promoció de l’esport femení o que ha aconseguit una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení. També reconeix aquella entitat que es caracteritzi per fomentar la participació i presència de les dones en tots els àmbits d’actuació, i impulsar el principi d’igualtat.

 

Composició del jurat

El jurat està presidit pel president de l’Institut Barcelona Esports i tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens; i vicepresidit per la comissionada d’Esports, Marta Carranza, i per la regidora de Cicle de Vida Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

Actuen com a vocals les següents persones:

• Ernest Folch i Folch, Director del Diari Sport.

• Lola Garcia i Fuentes, Periodista i redactora del Dones Marca a Ràdio Marca Barcelona.

• Josep Mª Artells, Director adjunt del Diari El Mundo Deportivo.

• Mireia Vicente i Díez, Redactora en cap d’Esports de TV3.

• Blanca Nualart Barba, Responsable de Gènere del Consell Català de l’Esport.

• Gerard Esteva Viladecans. President de la UFEC.

• Marta Moragas i Rovira, Professora del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Blanquerna, URL.

• Anna Vilanova Soler, Professora de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya del centre de Barcelona.

• Susanna Soler i Prat, Professora de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya del centre de Barcelona.

• Francina Guardiola i Flix, Presidenta de la Federació Catalana de Triatló.

• Secretari: Miquel Benito López, Secretari del Conggsell Rector de l’IBE.

 

Per a més informació, podeu consultar el web www.bcn.cat/donaiesport





Paraules clau

dona/ esport/