Agustí Colom destaca el paper del saló BIZ16 “per generar nova economia i per millorar empreses a partir d’innovació, talent i oportunitats” : Servei de Premsa

Agustí Colom destaca el paper del saló BIZ16 “per generar nova economia i per millorar empreses a partir d’innovació, talent i oportunitats”

26/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, i president de BIZbarcelona, ha assistit avui a la presentació d’aquest certamen d’emprenedoria i innovació empresarial que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny.

En la seva presentació, Colom ha posat en valor aquest certamen empresarial com a punt de trobada per generar sinergies entre diferents sectors econòmics, fer créixer l’activitat econòmica i com a referència per a pimes, autònoms i persones emprenedores. El regidor ha destacat un “doble paper” d’aquest saló “per generar nova economia i per millorar empreses a partir d’innovació, talent i oportunitats” i ha recordat que és una gran iniciativa “tenint en compte que a Barcelona tenim prop de 87.000 persones a l’atur i que cal crear oportunitats per poder desenvolupar el talent i alhora per millorar les competències de les empreses ja existents i que es reinventin i en millorin la seva competitivitat”.

El BIZ 16 incorpora enguany com a element novedós l’espai BizEconomiaSocial, on es donaran a conèixer propostes transversals relacionades amb l’economia social i solidària, cooperativa, col·laborativa i altres. A BizEconomiaSocial es donarà més visibilitat a l’economia social i solidària, cooperatives, empreses del Tercer Sector, economia verda i circular, emprenedoria social i economia del Bé Comú. Per al responsable municipal d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, aquesta és una ocasió per “obrir el BIZ a l’economia social i comptar amb oportunitats de negoci en espais d’activitat econòmica que no han estat suficientment explorats”. Colom ha reblat que “espais com aquests, orientats a desenvolupar el talent la creativitat i la innovació en els sectors econòmics són necessaris”

La nova àrea BizEconomiaSocial es sumarà a les ja existents Bizemprèn, destinada al foment de l’emprenedoria, i Bizpimes, amb una oferta específica per promoure el creixement de les petites i mitjanes empreses.

En total, durant Bizbarcelona s’organitzaran més de 180 conferències, intervindran 350 ponents, tindran lloc 4 tallers monogràfics, es realitzaran 35 activitats de networking, assistiran 80 expositors i es durà a terme un mercat de finançament i un altre de treball.

A la presentació del saló avui hi ha assistit també Aleix Planas, director del saló BizBarcelona, de Fira de Barcelona; Pere Condom, director del Programa Catalunya Emprèn, de la Generalitat de Catalunya; Leandre Mayola, gerent de serveis de Promoció Econòmica i Ocupació, de la Diputació de Barcelona; Xavier Carbonell, director de la Cambra de Comerç de Barcelona; Antoni Cañete, Secretari General de PIMEC, i Xavier Garcia Hornos, director del centre d’Institucions de Barcelona de CaixaBank.





Paraules clau

BIZ/ BIZ 16/ Bizbarcelona/ bizbarcelona 2016/ comerç/ emprenedoria/ empresa/ ocupació/ turisme/