L’Ajuntament de Barcelona exigeix la represa immediata de les obres de la Sagrera : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona exigeix la represa immediata de les obres de la Sagrera

07/06/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha pres part avui al Consell d’Administració de la Societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat. A la reunió també hi ha participat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, així com el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Júlio Gómez-Pomar.
L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya havien sol·licitat la convocatòria del Consell d’Administració de la Societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) amb l’objectiu d’obtenir informació sobre l’estat general dels projectes i obres de les estacions i les infraestructures a l’àmbit de la Sagrera i Sant Andreu. Atenent aquests requeriments, finalment el ministeri de Foment ha convocat el consell, després de tres anys de no haver-ho fet (10 de juliol 2013).  Durant la trobada, Ajuntament i Generalitat han abordat en primera instància l’estat de les obres de la Sagrera i han fet front comú per reclamar la represa immediata dels treballs.

 

26918360623_6ed07e3443_z

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha recordat la urgència dels barris que pateixen una enorme ferida oberta i en aquest sentit ha assegurat que “els veïnes i les veïnes no poden esperar més i no tenen perquè esperar més, perquè el projecte hi és des de fa molt de temps, els recursos hi són, i per tant és qüestió de voluntat i que totes les administracions fem al màxim de les nostres capacitats perquè aquestes obres tirin endavant, més enllà de les dificultats que pugin sorgir”. Colau ha qualificat de lamentable que els treballs portin dos anys sense avançar i ha assegurat que “la nostra obligació és fer que aquestes obres no es quedin aturades”.
L’alcaldessa de Barcelona ha explicat que al consell d’avui s’ha posat de manifest la manca d’informació i transparència que ha existit en les qüestions referents a una infraestructura tant rellevant per la ciutat, i que per evitar-ho en un futur, s’ha pres el compromís de dur a terme reunions mensuals per part d’una comissió executiva on es puguin compartir les dades referents a aquest projecte.
Colau ha recordat els incompliments dels compromisos adquirits fa deu mesos per part del Ministeri de Foment i ha manifestat el seu escepticisme, però ha assegurat que l’Ajuntament seguirà treballant perquè les obres de la Sagrera tirin endavant, “per part nostra no serà”, ha declarat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que avui l’Ajuntament ha aprovat acords marc perquè es puguin realitzar actuacions d’urbanització i habitatge protegit a l’àmbit de la Sagrera. “En tot allò que nosaltres puguem avançar i ajudar, l’Ajuntament està disposat a fer-ho”. “El primer que hem de fer és llançar un missatge clar i és que la determinació i voluntat política que això tiri endavant és real” i  “com a Ajuntament donem la cara i instem a l’Estat a complir els seus compromisos”, ha reblat.
La principal novetat del Consell d’Administració és que l’Ajuntament de Barcelona ha decidit fer un pas endavant i ha proposat acords marc de col·laboració amb ADIF per la redacció de projectes i l’execució d’actuacions urbanístiques i obres d’urbanització als voltants de la llosa que cobreix la infraestructura ferroviària, juntament amb projectes de millora de la mobilitat de l’entorn, com el desenvolupament de carrils bici. L’objectiu de la mesura és dur a terme alguns projectes urbanístics que permetin endreçar l’actual situació i consolidar la ciutat a l’entorn de les actuals obres ferroviàries, a l’espera de la seva finalització definitiva.
A banda, l’Ajuntament també ha proposat l’impuls de  polítiques d’habitatge social a l’entorn de l’estació, facilitant l’alliberament de sòl per augmentar el parc d’aquests tipus d’immobles.




Paraules clau

sagrera/