Valentí Oviedo serà el nou gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) : Servei de Premsa

Valentí Oviedo serà el nou gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)

21/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha fet avui la seva primera compareixença en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, on ha esbossat les línies estratègiques de la política cultural que preveu dur a terme al capdavant de la nova tinència d’alcaldia municipal, que passa per reorganitzar l’organigrama, reforçar la confiança i el diàleg amb els sectors culturals, elaborar un pla de xoc als barris i equipaments de proximitat, i promoure la reputació internacional de Barcelona associant-la directament a la seva activitat creativa cultural. Collboni ha anunciat  la incorporació de Valentí Oviedo com a gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), “amb l’esperit de donar oportunitats a la nova fornada de gestors culturals”.

Pel que fa a les línies estratègiques, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació ha apostat també per promocionar les indústries creatives, redefinir el paper dels grans festivals, promoure el rol cultural de Barcelona Televisió (BTV), i liderar polítiques d’abast global, en clau ciutat però també metropolitana i reforçant el potencial internacional cultural de Barcelona.

El tinent d’alcaldia ha declarat tenir la mà estesa per treballar amb altres grups municipals la política cultural de la ciutat, i per tendir ponts amb altres institucions com la Generalitat de Catalunya o els ajuntaments metropolitans i ha emplaçat a abordar en detall els eixos i línies d’actuació culturals en una pròxima conferència que es preveu agendar en el termini d’un mes, i ha deixat oberta la porta a una comissió extraordinària monogràfica sobre cultura.

Valentí Oviedo

Valentí Oviedo és actualment gerent del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra, i responsable de les funcions de direcció, financeres i artístiques de l’equipament, que compta amb una programació al voltant de la música moderna, l’OBC, i les propostes d’Escenes i programes educatius, entre altres. També programa esdeveniments a la ciutat com l’OBCinema, OBCPlatja o Sagrada Família. Oviedo va néixer el 15 de desembre de 1977, és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té formació directiva en MBA, IESE i el postgrau en Control de Gestió. Manresà de naixement, ha estat vinculat a la Manresana d’Equipaments Escènics, l’empresa municipal que gestiona el teatre Kursaal, ha col·laborat com a docent en matèria de Finances i Màrqueting en el Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i ha estat membre de la junta de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural, de l’Associació Cultural el Galliner, entre altres experiències.





Paraules clau

Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)/