L’Ajuntament de Barcelona segueix el procediment de cessament contra el CIE de la Zona Franca : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona segueix el procediment de cessament contra el CIE de la Zona Franca

07/07/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, ha reiterat aquesta tarda que l’Ajuntament de Barcelona seguirà amb el procés administratiu obert contra el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per manca de llicència d’activitat, després que la Delegació del Govern de Catalunya n’hagi anunciat la seva reobertura.

Asens ha recordat que la notificació de cessament d’activitat, emesa aquest matí, especifica que no es permet que el centre aculli persones perquè falta la llicència d’activitat corresponent. “Espero que el Ministeri de l’Interior no incompleixi la normativa municipal, i si es té coneixement d’aquests fets, se seguirà amb el procés coercitiu, tal com hem explicat”, ha dit Asens, que ha agraït el suport dels grups municipals de CiU, ERC, PSC i CUP, així com de la Generalitat de Catalunya.

Asens ha expressat la sorpresa per l’anunci de la Delegació del Govern i pel fet que s’hagi produït precisament avui, el mateix dia en què s’ha comunicat l’ordre de cessament, i ha considerat un “menyspreu a l’ajuntament” el fet que “el Ministre d’Interior, que sempre està apel·lant al compliment de la legalitat i l’ordre, ara no estigui disposat a complir amb la normativa que preveu l’Ajuntament de Barcelona per preservar la seguretat de les persones”.

També ha explicat que davant de la comunicació de la Delegació del Govern d’aquesta mateixa tarda, els serveis d’inspecció de l’Ajuntament de Barcelona realitzaran, els propers dies, les comprovacions necessàries per certificar que el CIE no està en funcionament. “Aquest ajuntament actuarà conforme a la llei, amb totes les garanties del procés”, ha dit Asens, “però si s’incompleix el mandat municipal, tampoc no actuarà diferent del previst per a qualsevol activitat sense llicència que es produeix a la ciutat”.

L’Ajuntament de Barcelona ha emès una ordre de cessament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per manca de llicència d’activitat. L’ordre, emesa avui, rebutja les al·legacions interposades pel Ministeri de l’Interior, titular de l’equipament, davant de l’expedient administratiu que va incoar el districte de Sants-Montjuïc a finals d’abril després de fer palès que el centre no tenia la llicència corresponent.

El CIE de la Zona Franca està tancat des de novembre de 2015, quan es va haver de sotmetre a unes obres d’adequació després que el Jutge de Control d’Estància del CIE instés a realitzar-hi unes reformes per millorar les instal·lacions, ja que considerava que les condicions no complien amb els estàndards requerits per al compliment dels drets fonamentals dels interns.

El CIE va realitzar la sol·licitud de llicència d’obres de forma correcta. No obstant això, en la inspecció habitual per concedir la llicència d’obres, el districte va detectar que el Centre d’Internament no disposava de la llicència d’activitat adequada, ja que estava funcionant amb una llicència de 1992 que no es correspon amb l’activitat actual. A aquesta manca de llicència d’activitat se li suma l’incompliment de la normativa de Seguretat i Prevenció d’Incendis que ha constatat Bombers de Barcelona.





Paraules clau

CIE/