Servei de Premsa

Arxiu, Notes de premsa

L’Ajuntament de Barcelona aposta per la restauració amb un seguit de mesures i iniciatives de promoció del sector
  • El Govern posa en marxa, per primer cop, una política pública per la restauració per avançar cap a un model propi de Barcelona basat en la qualitat, la proximitat, l’excel•lència i la sostenibilitat
  • L’Ajuntament reconeix el paper fonamental de la restauració en el sector de l’hoteleria i de l’economia de la ciutat, el seu paper vertebrador del teixit social i econòmic de Barcelona, i vol contribuir a que segueixi millorant el seu grau de responsabilitat, d’excel•lència i de professionalització
  • L’Observatori de la restauració, un mapa socioeconòmic, un segell de qualitat, sumar sinèrgies amb el comerç i la xarxa de mercats i un Consell Assessor, són les primeres mesures de suport i promoció del sector
  • L’Ajuntament destinarà 1M€ a la Mesura de Govern de Suport i Impuls a la restauració

 

L’Ajuntament de Barcelona presentarà en el proper Plenari del Consell Municipal una Mesura de Govern de suport i impuls del sector de la restauració de Barcelona que planteja un seguit de mesures i iniciatives de promoció des d’una visió àmplia i transversal. La Mesura de Govern l’han presentat als mitjans, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

El sector de la restauració és un dels principals agents de cohesió i dinamització social als barris, fa de Barcelona una destinació gastronòmica d’alt nivell i prestigi internacional i genera ocupació a un sector important de la ciutadania de Barcelona.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat que l’Ajuntament posa en marxa i per primer cop una política pública per a la restauració. “És un Pla que posa de relleu un sector potentíssim, clau per a la projecció exterior de la ciutat, pel turisme, per la cultura i la seva vinculació amb els barris, i perquè és un dels sectors que crea més ocupació a Barcelona, i volem que sigui ocupació de qualitat”, ha explicat.

Collboni ha remarcat que es tracta d’un full de ruta clar del que el Govern municipal vol fer en relació al sector de la restauració a Barcelona durant aquest mandat, “i esperem que suposi un punt d’inflexió, en positiu, de la restauració a la ciutat i del que l’Ajuntament pot fer per la restauració”.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha declarat: “La Mesura de Govern permet impulsar la restauració de Barcelona a través de tres grans eixos: generar coneixement i informació del sector, promocionar un model de sostenibilitat i de qualitat, i a través de la promoció de mesures de suport de manera transversal i coordinades amb el sector i els experts”.

La Mesura de Govern vol contribuir a que el sector de la restauració, que té un paper decisiu dins del sector de l’hoteleria i de l’economia de Barcelona, segueixi millorant el seu grau de responsabilitat, d’excel•lència i de professionalització.

El Govern posa en marxa per primer cop, una política pública per la restauració i vol avançar cap a la construcció d’un model de restauració propi de Barcelona que tingui una base de qualitat, proximitat, excel•lència i sostenibilitat. La Mesura de Govern és un reflex del compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb el sector de la restauració.

 

Descarregar dossier en format PDF


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.