L’Ajuntament de Barcelona aposta per la restauració amb un seguit de mesures i iniciatives de promoció del sector : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aposta per la restauració amb un seguit de mesures i iniciatives de promoció del sector

18/07/2016

 

L’Ajuntament de Barcelona presentarà en el proper Plenari del Consell Municipal una Mesura de Govern de suport i impuls del sector de la restauració de Barcelona que planteja un seguit de mesures i iniciatives de promoció des d’una visió àmplia i transversal. La Mesura de Govern l’han presentat als mitjans, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

El sector de la restauració és un dels principals agents de cohesió i dinamització social als barris, fa de Barcelona una destinació gastronòmica d’alt nivell i prestigi internacional i genera ocupació a un sector important de la ciutadania de Barcelona.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat que l’Ajuntament posa en marxa i per primer cop una política pública per a la restauració. “És un Pla que posa de relleu un sector potentíssim, clau per a la projecció exterior de la ciutat, pel turisme, per la cultura i la seva vinculació amb els barris, i perquè és un dels sectors que crea més ocupació a Barcelona, i volem que sigui ocupació de qualitat”, ha explicat.

Collboni ha remarcat que es tracta d’un full de ruta clar del que el Govern municipal vol fer en relació al sector de la restauració a Barcelona durant aquest mandat, “i esperem que suposi un punt d’inflexió, en positiu, de la restauració a la ciutat i del que l’Ajuntament pot fer per la restauració”.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha declarat: “La Mesura de Govern permet impulsar la restauració de Barcelona a través de tres grans eixos: generar coneixement i informació del sector, promocionar un model de sostenibilitat i de qualitat, i a través de la promoció de mesures de suport de manera transversal i coordinades amb el sector i els experts”.

La Mesura de Govern vol contribuir a que el sector de la restauració, que té un paper decisiu dins del sector de l’hoteleria i de l’economia de Barcelona, segueixi millorant el seu grau de responsabilitat, d’excel•lència i de professionalització.

El Govern posa en marxa per primer cop, una política pública per la restauració i vol avançar cap a la construcció d’un model de restauració propi de Barcelona que tingui una base de qualitat, proximitat, excel•lència i sostenibilitat. La Mesura de Govern és un reflex del compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb el sector de la restauració.

 

Descarregar dossier en format PDFCompartiu aquest contingut