Mercè 2016: Presentació del cartell i el pregoner. Avanç de programa : Servei de Premsa

Mercè 2016: Presentació del cartell i el pregoner. Avanç de programa

25/07/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La festa d’enguany començarà el dijous 22 de setembre i finalitzarà el diumenge 25. El pregoner d’enguany serà l’escriptor Javier Pérez Andújar i l’autor del cartell Miguel Gallardo. Quatre dies de festa i tradició, amb París com a ciutat convidada.

 

Aquesta Mercè es caracteritzarà per ser una festa major renovada i participativa:

Renovada, perquè la Mercè d’aquest any inaugura nous espais d’activitat, en modifica d’altres, i s’estén a nous barris de la ciutat. Als espais habituals i ben coneguts dels barcelonins i barcelonines, s’hi afegeix aquest 2016 el Parc de la Trinitat, al districte de Sant Andreu, que acollirà part dels espectacles del festival Mercè Arts de Carrer (MAC), amb una àmplia oferta de propostes nacionals i internacionals. El parc reuneix molt bones condicions per a als espectacles d’aquest tipus i permet descentralitzar la Festa Major de Barcelona.
El recinte de Fabra i Coats torna a ser escenari de la Festa, després d’uns anys de no ser-ho, amb les propostes tecnològiques com a protagonistes, entre d’altres activitats artístiques i musicals.
També l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, al districte de l’Eixample, amplia programació i espais d’activitat diversificant els seus espais amb diferents propostes culturals durant el dissabte i el diumenge. L’Antiga Fàbrica obrirà les seves portes durant tot el dia per acollir activitats familiars, gastronòmiques i musicals. Els jardins de Montserrat Roig, situats just al costat, acolliran també activitats pensades per al públic familiar.

Participativa, perquè artistes i públic participaran activament abans i durant les activitats de la Mercè. Diferents artistes i col·lectius han estat convidats a participar de les activitats del Parc de la Trinitat i han contribuït a integrar aquest nou espai a la festa de manera col·lectiva.
També es presentaran propostes com les de CreatiFI, un programa cofinançat per la Comissió Europea i desenvolupat per l’ICUB en col·laboració amb la Fundació i2CAT, que ha llançat la convocatòria Creative Ring Challenge a Barcelona, entre d’altres ciutats, a través de la qual acullen propostes per a un projecte concret amb l’ús de tecnologies FIWARE. Gràcies a aquest projecte, els ciutadans podran participar activament i simultàniament d’una acció artística conjunta des de diferents punts de la ciutat gràcies a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.
El públic de la festa també estarà convidat a participar i ser protagonistes de les diverses propostes artístiques presents durant la festa, com les grans construccions de cartró efímeres de l’artista francès Olivier Grossetête al Parc de la Ciutadella.

 

París, ciutat convidada a la Mercè 2016

La programació de la Mercè d‘enguany ha buscat còmplices a la capital francesa, com la cooperativa d’arts de carrer i arts del circ 2r2 Cirque el prestigiós Le Théâtre Monfort, un espai de referència en la vida cultural d’aquesta ciutat. Gràcies a la seva col·laboració, i la d’altres agents culturals parisencs, a la Mercè d’enguany veurem una sèrie de propostes que han nascut i s’han vist als carrers de París.

Al parc de la Ciutadella, dins el Mercè Arts de Carrer (MAC), tots els barcelonins estaran convidats a participar en les grans construccions de cartró efímeres de l’artista Olivier Grossetête; s’hi podrà veure també el muntatge Keyframes del Groupe Laps, o la proposta de Théatre Montfort, Nuage, un gran núvol artificial suspès sobre terra sobre el qual s’hi faran acrobàcies. Rémi Brun, un especialista en la captura de moviment per crear 3D, presentarà Tranquille, un espectacle on la llum i el moviment són la matèria primera de la seva creació. A l’escenari Til·lers de la Ciutadella, s’hi podrà veure cantar i ballar artistes francesos de hip-hop com Arthur Cadre i Stephane Deheselle, Eklips-The Human Beatbox, Junior Almeida, Street Style Society, Eben Doubledutch, Cie Makiato, Liss Funk & Willow, Zid i Yanka o la Compagnie SOI. En aquest espai de la festa, també es podran seguir els espectacles itinerants de la companyia Les grandes Personnes amb l’espectacle Les turistes, o l’espectacle Défilee del coreògraf català amb companyia pròpia a França Tomeo Vergés.

Al Castell de Montjuïc, s’hi podran veure artistes francesos experts a fer salts espectaculars, protagonitzar espectacles aeris o fer riure amb la seva música. Es tracta de la Compagnie Retouramont, amb l’espectacle Environnement Verticale i la jove companyia francesa Compagnie SID, entre d’altres espectacles.

Són només alguns exemples d’una Mercè que parlarà amb accent francès i que també cantarà, perquè el Barcelona Acció Musical (BAM) d’enguany dedica un espai destacat a la música de la capital francesa amb MHD, Cabaret Contemporain, Jeanne Added i Aquagascallo; Bachar Mar-Khalifé serà presents al programa de Mercè Música 2016.

Finalment, tant el Festival Pirotècnic Internacional com el Piromusical també tindran presència francesa, sigui amb la participació de Soirs de fêtes, empresa especialitzada en crear espectacles de focs artificials especialment innovadors, com en el cas del Piromusical que tancarà la Mercè, amb un bloc dedicat a la música i la cultura de la ciutat convidada.

 

Descarregar dossier en format PDF





Paraules clau

mercè 2016/