Creix un 45% el nombre de projectes de Cooperació que s’han presentat a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Creix un 45% el nombre de projectes de Cooperació que s’han presentat a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona

26/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Un total de 211 projectes s’han presentat a la convocatòria per a la concessió de subvencions a les entitats dedicades a l’àmbit de la justícia global i la cooperació internacional de l’any 2016, amb un import mínim de 4.670.000 euros. Això suposa un augment del 45,5% del nombre de projectes presentats respecte al 2015 quan sen van presentar 145. La resolució final de la convocatòria, amb la relació de projectes que rebran subvenció, es farà al novembre.

Es tracta de la primera vegada que la convocatòria de subvencions s’ha fet de manera completament telemàtica, amb l’objectiu d’agilitar els tràmits i racionalitzar el nombre de documents a presentar, que s’ha reduït substancialment. Avui s’ha fet pública, per primera vegada, al BOPB la resolució de les sol·licituds no admeses a la convocatòria, per tal que les organitzacions tinguin temps de planificar-se, i tal com el propi sector demana. De 211 projectes presentats telemàticament se n’han inadmès 42 per incompliment de requisits administratius, que representa un percentatge similar al de l’any passat.

La convocatòria manté els tres programes dels darrers anys, que ara s’agrupen sota els epígrafs de: Cooperació per a la Justícia Global; Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques (centrada en reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals); i Educació per a la Justícia Global

Dels 211 projectes que s’han presentat en total,  78 corresponen al Programa de Cooperació per a la Justícia Global, 29, al Programa de Cooperació a Ciutats Específiques i 104 al Programa d’Educació per a la Justícia Global.

El canvi de l’orientació de la política de cooperació iniciat cap un model de cooperació de banda ampla, orientada a fer de Barcelona una ciutat globalment responsable, mostra molt bona reacció de part de les organitzacions de la societat civil. La proporció de projectes presentats al Programa d’Educació per a la Justícia Global augmenta respecte als anys anteriors. Aquest any representa el 49,3% del total de projectes presentats.

El pressupost mínim previst per aquest any és de 4’67 milions d’euros per a subvencionar projectes de Cooperació per a la Justícia Global. Aquesta xifra representa un 15’3% més de pressupost per a l’exercici respecte el pressupostat l’any 2015, que va començar  amb una dotació pressupostària de 4’05 milions, i que va arribar a superar els 6 milions (6.157.404 euros) gràcies a l’ampliació pressupostària.





Paraules clau

cooperació/