L’Ajuntament aprova noves tarifes socials per als Centres Esportius Municipals : Servei de Premsa

L’Ajuntament aprova noves tarifes socials per als Centres Esportius Municipals

26/07/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament ha aprovat en comissió de govern les noves tarifes socials dels 39 Centres Esportius Municipals (CEM) de la ciutat amb abonaments per a l’exercici 2016-2017. La nova tarificació neix amb la voluntat de facilitar l’accés dels ciutadans a aquests equipaments i donar resposta als diferents col•lectius.

Per al comissionat d’Esports, David Escudé, aquesta nova tarificació social “ha d’ajudar a que més ciutadans practiquin activitat física de forma habitual, afavorint la igualtat d’oportunitats per accedir a uns equipaments que són, sobretot, un servei bàsic per a la ciutadania. La pràctica esportiva habitual millora la qualitat de vida de les persones, i aquest és l’objectiu fonamental amb el que hem treballat”.

L’Institut Barcelona Esports ha treballat conjuntament amb els gestors dels diferents CEMs al llarg dels darrers mesos per tal d’arribar a una proposta de consens que ajusti més l’oferta als diferents perfils ciutadans. És per això que s’hi presenten més de 200 tarifes diferents en el conjunt de centres: infantil, júnior o jove, tarifes familiars, 3r familiar, targeta rosa…

En aquest temps, s’ha fet una comparativa de les tarifes existents en l’exercici anterior i s’ha tendit a disminuir les diferències entre els diferents equipaments.

Una de les principals novetats és que, en dos anys, el 100% dels centres disposarà de tarifa familiar. A gener de 2016, tenien aquest abonament el 30,76% dels equipaments, i un 46,15% en tenia altres preus relatius a les famílies com “tercer familiar”. Amb l’aprovació de la tarificació social, el 87,18% dels centres passen a tenir la tarifa familiar. El 12,8% restant s’aniran incorporant progressivament en els propers dos anys i ja ara començaran a oferir beneficis adreçats a les famílies.

També s’han actualitzat els criteris per establir-ne les tarifes. Entre altres coses, es defineix la quota familiar com la destinada a dos adults i els fills que tinguin en comú d’una edat màxima de 17 anys. També s’inclouen en les tarifes familiars els diferents models familiars existents a la societat, com el de les famílies monoparentals que fins ara no estava contemplat.

Campanya de comunicació sobre els centres municipals
Aquesta nova tarificació social se suma a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per posar en relleu el paper fonamental de les 129 instal•lacions esportives municipals en la vertebració dels diferents barris i en la difusió de la pràctica esportiva entre els barcelonins i barcelonines.

Amb el lema “Centres Esportius Municipals. Oberts a tothom”, l’Institut Barcelona Esports
ha posat en marxa una campanya de comunicació que vol posar l’accent en el potencial de la xarxa d’equipaments esportius municipals i en el fet que tothom pot trobar un centre esportiu municipal prop de casa seva. La campanya destaca l’alt nivell professional dels seus monitors, l’amplíssima varietat d’esports que s’ofereixen amb un centenar de disciplines, i l’adequació de les diferents tarifes als diferents col•lectius i diversitats familiars existents (monoparentals, etc.)

Tant la campanya com l’homegeneització de la tarificació social dels centres formen part d’una nova línia de treball que incideix més en la coordinació entre els diferents CEM i en el treball conjunt de tots els gestors per millorar el servei a la ciutadania. Les 129 instal•lacions, amb més de 100 disciplines esportives i 1.300 monitors treballant-hi, constitueixen l’oferta d’equipaments esportius bàsics de Barcelona.





Paraules clau

esports/ tarifes/