Augmenten el nombre d’adopcions al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona : Servei de Premsa

Augmenten el nombre d’adopcions al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona

23/08/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona promou l’adopció dels animals de companyia perduts o abandonats, enlloc de la seva compra i recorda la importància de la tinença responsable d’animals.

Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats. El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és el màxim responsable en matèria de benestar sobre aquests animals i se n‘ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser adoptats.

La promoció de les adopcions i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn.

Tot i que l’abandonament és malauradament elevat, les adopcions d’animals es van consolidant com una de les opcions preferents a l’hora d’assolir un animal de companyia. L’any 2015 van entrar al CAACB un total de 2.175 animals abandonats (1.491 gossos i 684 gats). Aquest primer semestre del 2016 han entrat 906 animals (572 gossos i 334 gats).

Durant el 2015 al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), es va afavorir més de 1.000 animals. Pel que fa al primer semestre del 2016 s’han fet 587 adopcions. Respecte del mateix període de l’any passat, aquestes xifres suposen un lleuger increment pel que fa als gossos (363 respecte a 350 el mateix període de l’any 2015) i un increment significatiu pel que fa als gats (224 respecte els 183 del mateix període de l’any passat).

Per fomentar més l’adopció, al llarg de l’any el CAACB fa activitats de divulgació i conscienciació amb un estand propi en les principals festes i convocatòries populars de la ciutat. La darrera s’ha fet durant la Festa Major de Gràcia, a la festa dels Animals de la Plaça Joanic, els dies 20 i 21 d’agost.

Per a més informació sobre l’adopció d’animals de companyia a Barcelona es pot consultar la pàgina web: www.barcelona.cat/benestaranimal

 

Un CAACB de futur

El Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) està ara a la carretera de l’Arrabassada, Km 3,8. L’Ajuntament està treballant per la construcció del nou CAACB que, en el futur, tindrà la seva nova ubicació a uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Barcelona al terme municipal de Montcada i Reixac. Es tracta de la finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, amb una superfície de més de 90.000 m2, al terme municipal de Montcada i Reixac, al costat del cementiri de Collserola.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar el 21 de juliol de 2016 la modificació puntual del Pla General metropolità (MPPGM) que farà possible la seva implantació. Aquesta aprovació permet la construcció d’aquest equipament de 90.000 metres quadrats, definint els paràmetres urbanístics per tal que el centre tingui el mínim impacte paisatgístic i ambiental; requalificar la resta de sòls com a forestals, per tal d’integrar-los al Parc de Collserola; modificar el traçat viari per millorar la seguretat viària i l’accessibilitat a les futures instal·lacions, tant en transport públic com privat.

Així mateix, s’està treballant internament en la definició d’usos i volumetries, a nivell de document d’avantprojecte del nou CAACB. Aquest treball serà presentat, quan estigui més avançat, a les entitats del grup de treball constituït per al seguiment del projecte del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. També s’ha de configurar el marc del procés participatiu, que haurà de tenir connexió, lògicament, amb Montcada.

Un cop aprovada la modificació del planejament de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el tràmit administratiu seguirà endavant amb l’objectiu que les obres puguin començar el 2018.

En paral·lel al projecte del nou CAACB s’ha dut a terme un pla de millora de la gestió i les prestacions de l’actual: s’ha reforçat el servei d’etologia, s’està treballant el projecte de Voluntariat (de cara a l’aplicació el juliol de 2017 de la nova Llei de Voluntariat) i s’ha impulsat un seguit d’inversions per millores bàsiques urgents, com ara l’equipament del quiròfan i sala de consultes externes, així com la renovació de les gàbies de quarantena de gats i la creació d’un espai per allotjar cadellades i gossos sèniors. Aquest pla de millora s’està realitzant amb una inversió de 130.000 €.





Paraules clau

animals/ animals de companyia/ CAACB/