L’Ajuntament de Barcelona exposa a Seul la importància de pensar l’espai públic amb visió de gènere : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona exposa a Seul la importància de pensar l’espai públic amb visió de gènere

31/08/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha participat avui en l’Asian Women Network Forum, que s’ha celebrat a Seul, i del que formen part les ciutats asiàtiques de la Red Metropolis Woman, que presideix Pérez. La ponència defensa que els municipis treballin per a aconseguir ciutats segures per dones i nenes, treballant l’urbanisme des d’una perspectiva gènere.

La regidora ha animat les altres ciutats presents al Forum a que se sumin al repte “que suposa incloure la perspectiva de gènere a les grans metròpolis mundials” perquè al seu parer, els governs –i en especial, els locals– “tenim la responsabilitat de desenvolupar polítiques urbanes integrades a les polítiques culturals, educatives, comunicatives i econòmicament redistributives”, que permetin canviar “la privació de llibertat de moviments de les dones” perquè es reapropiïn de l’espai públic. Per Pérez, “només així podem parlar de dret a la ciutat”.

Durant la ponència, Laura Pérez ha defensat també la necessitat de mobilitzar tots els agents que intervenen en una ciutat per a lluitar contra l’assetjament i la violència sexual contra dones i nenes en l’espai públic, i per reduir la percepció d’inseguretat d’aquestes quan hi transiten, un fet que considera bàsic per poder “habitar l’espai públic des del ple dret a viure la ciutat en igualtat de condicions”. A aquestes necessitats, Pérez també hi afegeix, com a imprescindible, el fet de crear aliances internacionals sòlides en aquest aspecte per a aconseguir els objectius de les ciutats.

Aquest esforç en l’espai públic, segons Pérez, també s’ha de traslladar al disseny de l’habitatge públic i, també, al transport públic. Precisament, ha recordat la regidora, la mobilitat sostenible pensada en clau de gènere femení és una línia estratègica de la Red Internacional Mujeres de Metropolis, que està treballant un decàleg sobre el tema i que es presentarà properament en la Conferència Internacional de Nacions Unides Hábitat III, ‘Villages Innovation, Urban Solutions’.





Paraules clau

ciutat/ espai públic/ gènere/