Barcelona participa al Global Social Economy Forum, el fòrum internacional de governs locals i societat civil per l’Economia Social i Solidària, a Mont-real : Servei de Premsa

Barcelona participa al Global Social Economy Forum, el fòrum internacional de governs locals i societat civil per l’Economia Social i Solidària, a Mont-real

04/09/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El primer tinent d’alcalde de Treball i Planificació Estratègica de Barcelona, Gerardo Pisarello, participarà a la 3a edició del Global Social Economy Forum (GSEF), el fòrum internacional de governs locals i societat civil compromesos amb el desenvolupament de l’Economia Social i Solidària, que se celebra del 7 al 9 de setembre a Mont-real (Canadà).

Sota el títol “Govern locals i actors de l’economia social”, la 3a edició de la conferència del GSEF proposa un programa de trobades, xerrades i visites a experiències reals i casos d’èxit d’Economia Social a Canadà. El tinent d’alcalde de Barcelona pronunciarà una conferència en la sessió plenària, dimecres 7 de setembre, on també hi participaran els alcaldes i representants d’Adis Abeba, Bilbao, Douala, Goteborg, Lille, Mondragon, Montreal, Nova York, Rennes, i Seul.

Pisarello participarà al GSEF per expressar l’aposta de Barcelona per esdevenir referent en termes d’Economia Social i Solidària i mostrar les polítiques en marxa en aquest àmbit a la capital catalana, que aposta per la co-producció i el desenvolupament de polítiques de la mà del mateix sector de l’ESS. El tinent d’alcalde vol fer palès que “l’aposta de Barcelona per l’economia social com a agent transformador és clau”. Per a Pisarello, “les iniciatives socials ens han de facilitar la construcció d’una ciutat més resilient a les crisis, més sostenible, i on es realitzi el principi de “bon viure” que incorpora el nostre pla d’actuació municipal”.

En el marc d’aquesta conferència, Barcelona entrarà a formar part del C.I.T.I.E.S (Centre Internacional d’Innovació i Transferència del Coneixement de l’Economia Social i Solidària), com un exemple de treball en l’àmbit de l’economia social a escala local, en col·laboració amb els agents locals que treballen l’ESS. CITIES pretén aplegar governs locals, xarxes d’economia social, institucions d’educació superior i organitzacions internacionals per organitzar una xarxa de transferència internacional de coneixements i accions compartides en ESS per tal d’enfortir la capacitat dels seus membres i socis per desenvolupar l’Economia Social i Solidària a nivell local. Oferirà una plataforma on-line, sessions de formació, programes d’intercanvi, esdeveniments i serveis d’assessorament, organitzat al voltant de tres funcions: recopilar, compartir i fer transferència.

 

Mont-real i Seül, convidades a participar a la II Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària de Barcelona

El mateix dimecres dia 7, Gerardo Pisarello s’entrevistarà amb els alcaldes de Mont-real i Seül, Denis Coderre i Park Won Soon, respectivament, per parlar de les relacions bilaterals entre les tres ciutats i explorar línies de col·laboració.

A més, durant el Fòrum, Barcelona convidarà a les ciutats de Mont-real i Seül a participar a la Segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària -Ciutats innovadores i economia solidària”-, que se celebrarà el 20 i 21 d’octubre a la capital catalana, i donarà a conèixer aquest esdeveniment als participants del GSEF. Aquesta trobada pretén aprofundir en aquelles polítiques públiques innovadores d’impuls de l’economia solidària, identificant pràctiques concretes que siguin transferibles i replicables, i dóna continuïtat al treball encetat en la Primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària realitzada l’octubre de 2015.

El mateix dimarts, Pisarello visitarà l’espai de projectes vinculats amb l’economia social “Chantier de l’économie sociale” i assitirà a la recepció que allà mateix oferirà el Ministre d’Innovació Social del Govern Federal del Canadà. També,  s’entrevistarà amb membres de projectes d’ESS com el grup financer cooperatiu “Desjardins”.





Paraules clau

Global Social Economy Forum/