Barcelona participa al Global Social Economy Forum, el fòrum internacional de governs locals i societat civil per l’Economia Social i Solidària, a Mont-real : Servei de Premsa

Barcelona participa al Global Social Economy Forum, el fòrum internacional de governs locals i societat civil per l’Economia Social i Solidària, a Mont-real

04/09/2016

El primer tinent d’alcalde de Treball i Planificació Estratègica de Barcelona, Gerardo Pisarello, participarà a la 3a edició del Global Social Economy Forum (GSEF), el fòrum internacional de governs locals i societat civil compromesos amb el desenvolupament de l’Economia Social i Solidària, que se celebra del 7 al 9 de setembre a Mont-real (Canadà).

Sota el títol “Govern locals i actors de l’economia social”, la 3a edició de la conferència del GSEF proposa un programa de trobades, xerrades i visites a experiències reals i casos d’èxit d’Economia Social a Canadà. El tinent d’alcalde de Barcelona pronunciarà una conferència en la sessió plenària, dimecres 7 de setembre, on també hi participaran els alcaldes i representants d’Adis Abeba, Bilbao, Douala, Goteborg, Lille, Mondragon, Montreal, Nova York, Rennes, i Seul.

Pisarello participarà al GSEF per expressar l’aposta de Barcelona per esdevenir referent en termes d’Economia Social i Solidària i mostrar les polítiques en marxa en aquest àmbit a la capital catalana, que aposta per la co-producció i el desenvolupament de polítiques de la mà del mateix sector de l’ESS. El tinent d’alcalde vol fer palès que “l’aposta de Barcelona per l’economia social com a agent transformador és clau”. Per a Pisarello, “les iniciatives socials ens han de facilitar la construcció d’una ciutat més resilient a les crisis, més sostenible, i on es realitzi el principi de “bon viure” que incorpora el nostre pla d’actuació municipal”.

En el marc d’aquesta conferència, Barcelona entrarà a formar part del C.I.T.I.E.S (Centre Internacional d’Innovació i Transferència del Coneixement de l’Economia Social i Solidària), com un exemple de treball en l’àmbit de l’economia social a escala local, en col·laboració amb els agents locals que treballen l’ESS. CITIES pretén aplegar governs locals, xarxes d’economia social, institucions d’educació superior i organitzacions internacionals per organitzar una xarxa de transferència internacional de coneixements i accions compartides en ESS per tal d’enfortir la capacitat dels seus membres i socis per desenvolupar l’Economia Social i Solidària a nivell local. Oferirà una plataforma on-line, sessions de formació, programes d’intercanvi, esdeveniments i serveis d’assessorament, organitzat al voltant de tres funcions: recopilar, compartir i fer transferència.

 

Mont-real i Seül, convidades a participar a la II Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària de Barcelona

El mateix dimecres dia 7, Gerardo Pisarello s’entrevistarà amb els alcaldes de Mont-real i Seül, Denis Coderre i Park Won Soon, respectivament, per parlar de les relacions bilaterals entre les tres ciutats i explorar línies de col·laboració.

A més, durant el Fòrum, Barcelona convidarà a les ciutats de Mont-real i Seül a participar a la Segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària -Ciutats innovadores i economia solidària”-, que se celebrarà el 20 i 21 d’octubre a la capital catalana, i donarà a conèixer aquest esdeveniment als participants del GSEF. Aquesta trobada pretén aprofundir en aquelles polítiques públiques innovadores d’impuls de l’economia solidària, identificant pràctiques concretes que siguin transferibles i replicables, i dóna continuïtat al treball encetat en la Primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària realitzada l’octubre de 2015.

El mateix dimarts, Pisarello visitarà l’espai de projectes vinculats amb l’economia social “Chantier de l’économie sociale” i assitirà a la recepció que allà mateix oferirà el Ministre d’Innovació Social del Govern Federal del Canadà. També,  s’entrevistarà amb membres de projectes d’ESS com el grup financer cooperatiu “Desjardins”.Compartiu aquest contingut