Barcelona i París firmen un pacte d’amistat i de cooperació per enfortir les relacions entre les dues ciutats : Servei de Premsa

Barcelona i París firmen un pacte d’amistat i de cooperació per enfortir les relacions entre les dues ciutats

23/09/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Barcelona i París han firmat avui un pacte d’amistat i cooperació en un acte solemne presidit per les alcaldesses Ada Colau i Anne Hidalgo al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En l’acte institucional han participat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, que és el responsable de Relacions Internacionals de Barcelona; el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i els presidents de diferents grups municipals, Xavier Trias, Carina Mejías, Alfred Bosch i Alberto Fernández Díaz. Per part de la delegació francesa, hi han estat presents el primer tinent d’alcaldia, Bruno Julliard; l’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, i el cònsol a Barcelona, Edouard Beslay. L’acte també ha reunit representats d’entitats franceses que tenen la seu a Barcelona.

 

29763975712_2d1cc1d25c_z

 

L’acord entre les ciutats preveu desenvolupar projectes i compartir experiències, de forma prioritària, en els àmbits de l’habitatge, la inclusió social, la cultura, la innovació, la gestió pública de l’aigua i la memòria històrica. Les dues capitals també es comprometen a treballar conjuntament per millorar la democràcia participativa i la governança de les ciutats davant dels nous reptes europeus. Barcelona i París tenen un paper important en l’àmbit de la diplomàcia entre ciutats. A la capital catalana hi ha la seu de les dues principals organitzacions mundials de ciutats (Ciutats i Governs Locals Units, CGLU, i Metropolis), mentre que París presideix l’associació mundial de ciutats C40, que aplega les principals metròpolis del tot el món en la lluita contra el canvi climàtic. Barcelona i París també treballen conjuntament per preparar la cimera mundial de ciutats Habitat III, organitzada per les Nacions Unides, que tindrà lloc a Quito entre el 17 i el 20 d’octubre i on les dues alcaldesses tornaran a coincidir en els debats sobre la definició de la nova agenda urbana mundial. El mes de maig Ada Colau va parlar en nom de les ciutats europees en l’Assemblea de Governs Locals prèvia a la cimera de Quito, que es va celebrar a la seu de les Nacions Unides, a Nova York.

L’alcaldessa de Barcelona va proposar a Hidalgo que París fos la ciutat convidada de la Mercè 2016 durant la Conferència de les Parts COP21 que es va celebrar l’any passat a la capital francesa. Colau i Hidalgo es van reunir en el transcurs de la cimera, poques setmanes després dels atemptats terroristes a París, on les dues ciutats van refermar el seu compromís per la pau, els drets humans i la cultura i la voluntat d’estrènyer la seva relació.

 

París, ciutat convidada de la Mercè

El parc de la Ciutadella és fins diumenge l’epicentre de la programació de París, ciutat convidada de la Mercè, amb espectacles d’arts de carrer per a tots els públics. Gràcies a la col·laboració de diferents agents culturals parisencs, a la Mercè d’enguany podem veure una sèrie de propostes de disciplines, formes i estils diversos que han nascut en carrers i espais culturals de París. Aquestes propostes es poden veure al Mercè Arts de Carrer (MAC), amb espectacles a la Ciutadella i el Castell de Montjuïc; al Barcelona Acció Musical (BAM) i el Mercè Música, que dedicaran una part de la programació a l’escena musical de la capital francesa; al Festival Pirotècnic Internacional, i al Piromusical, que tancarà la Mercè amb un bloc dedicat a la cultura de la ciutat convidada.

 

Descarregar nota en format PDF (català)

Descargar nota en formato PDF (castellano)

Télécharger le communiqué au format PDF (français)

 

 

 





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Anne Hidalgo/ parís/