Oberta la convocatòria 2016 dels premis als treballs periodístics de contingut social : Servei de Premsa

Oberta la convocatòria 2016 dels premis als treballs periodístics de contingut social

14/10/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Fins el proper 15 de novembre restarà oberta la convocatòria 2016 dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació, uns guardons creats l’any 1993 amb l’objectiu de “fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i una major presència informativa d’aquests temes, així com premiar la tasca dels i les professionals del món de la comunicació que aposten per aquesta temàtica sovint poc valorada”, ha explicat la tinent d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

Dotats amb 5.000 euros cadascun, als premis hi poden concórrer treballs de caràcter informatiu i divulgatiu en les categories de premsa, ràdio, televisió o internet. El jurat, integrat per representants d’entitats del CMBS i per professionals de la comunicació i del treball social, pot concedir també mencions especials dotades amb 1.500 euros en cadascuna d’aquestes categories. Els treballs han d’haver estat publicats o emesos entre l’1 de novembre de 2015 i el 30 d’octubre d’enguany.

“Periodistes i mitjans són agents i instruments potentíssims per sensibilitzar i donar a conèixer la realitat social de la nostra ciutat, i per canalitzar accions socialment favorables per a la inclusió social”, ha destacat Ortiz.

“Barcelona, malgrat patir situacions de pobresa i exclusió social que s’han vist agreujades amb la crisi econòmica, compta amb serveis i recursos públics i amb un ric teixit social i comunitari que treballen per donar respostes a les necessitats des de l’apoderament, la dignitat i la garantia de drets, una realitat que sovint no s’explica o que s’expressa des d’una òptica estigmatitzadora i paternalista que no s’ajusta a la realitat”, ha afegit.

Podeu accedir aquí a les bases de la convocatòria i al formulari d’inscripció.





Paraules clau

Consell Municipal de Benestar Social/ mitjans/