L’Ajuntament de Barcelona nomena Frederic Ximeno com a nou Comissionat d’Ecologia : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona nomena Frederic Ximeno com a nou Comissionat d’Ecologia

24/10/2016

 

El Govern Municipal ha nomenat Frederic Ximeno com a nou Comissionat d’Ecologia, en substitució d’Eva Herrero que s’ha incorporat a realitzar d’altres funcions dins l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa Ada Colau ha signat el decret de nomenament de Ximeno, que dependrà de la cinquena tinència d’Alcaldia, i que té com a objectiu liderar les polítiques ambientals i de sostenibilitat de Barcelona.

Frederic Ximeno

Frederic Ximeno i Roca (Barcelona, 1967) és llicenciat en Biologia (UB), Màster Professional en Estudis Territorials i Urbanístics (UPC-UPF) i Tècnic Urbanista per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Treballa en els àmbits del medi ambient, l’urbanisme, la planificació i gestió ambiental i climàtica des de fa vint-i-cinc anys. Ha dirigit, coordinat o participat en els equips pluridisciplinars per al desenvolupament de més d’un centenar de projectes de planificació ambiental, urbana i territorial a Catalunya, Navarra, Aragó, Illes Balears, València, El Salvador, Mèxic, Perú i Paraguai. Com a consultor, ha centrat la seva feina en la planificació estratègica, ambiental, climàtica, territorial i urbanística per a la definició d’estratègies, programes i projectes de desenvolupament urbà, regional i nacional des de la perspectiva sostenibilista. Durant quatre anys fou Director General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, on va impulsar l’arquitectura de les polítiques de canvi climàtic i l’avaluació ambiental estratègica de plans i programes, la informació ambiental i la cooperació internacional en matèria ambiental, entre d’altres. Ha estat consultor per al Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD). Ha treballat per a  ERF – Estudi Ramon Folch i Associats, SL (2002-2006 i 2011-2016); Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient i Habitatge (2006-2011); GFE- Socintec, SA (1997-2002); CEP-Centre d’Estudis de Planificació, SL/CEA-Centre d’Estudis Ambientals,SL (1993-1997) i Micologia Forestal i Aplicada, SL (1990-1993).

Entre d’altres, és coautor de Eines per a una gestió municipal cap a la sostenibilitat (1997); Sistema Español de Indicadores ambientales del Turismo (2003); Concurrent Metropolitan Planning (2004); Espais lliures i centres urbans per contenir la baixa densitat (2007). La perspectiva sostenibilista per al segle XXI (2010); Metabolisme urbà. Paradigmes i estratègies (2015). Ha publicat articles de reflexió socioambiental a Barcelona Verda, Sostenible, Barcelona Metròpolis Mediterrània, Ciudades Sostenibles i al diari Ara, entre d’altres. Ha estat professor convidat a diversos màsters i postgraus de la UAB, UPC, UPF, UB i UdG, i va coordinar la primera edició del Màster en Gestió Integral de l’Aigua (FPC). i ha impulsat diverses publicacions d’educació ambiental, edificació sostenible i avaluació ambiental. Ha assistit com a membre de delegació o com a observador independent a cinc Conferències de la Convenció Marc de Nacions Unides pel Canvi Climàtic i a Rio+20, entre d’altres. És membre de l’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes, de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, de la Societat Catalana de Micologia i del Consell Assessor de la Fundació Esplai.

Descarregar fotografia (jpg)Compartiu aquest contingut