Manifest del Consell Municipal d’Immigració de BCN pel Tancament del CIE de Barcelona : Servei de Premsa

Manifest del Consell Municipal d’Immigració de BCN pel Tancament del CIE de Barcelona

25/10/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Manifest del Consell Municipal d’Immigració de BCN pel Tancament del CIE de Barcelona

 

Des del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, que reuneix més de 40 entitats de la ciutat, volem manifestar que repudiem l’existència dels CIE´S a l’estat espanyol i que demanem el tancament del CIE de Barcelona.

 

En aquest sentit, manifestem:

– que les migracions forçoses i l’exili són conseqüència d’un ordre social i polític injust i , un cop més, globalitzat, al servei del sistema que prioritza el capital per damunt de les persones, basat en l’explotació, la desigualtat i el sotmetiment dels pobles i de les persones més vulnerables.

– Que les polítiques migratòries europees i espanyoles han forjat un entramat repressiu sobre les persones estrangeres, les quals , com a conseqüència de la crisis, tenen gairebé impossible regularitzar la seva situació administrativa, dificultant la renovació dels seus permisos i a les quals es criminalitza.

– Que es criminalitza a aquelles persones en situació vulnerable, persones que s’han vist forçades a deixar els seus països d’origen amb l’únic objectiu de treballar per tenir algun futur per elles i les seves famílies.

– Que les detencions de persones per l’únic fet de no tenir papers generen racisme i deriven en la reclusió dels éssers humans en centres d´internament construïts exclusivament per a persones estrangeres que no han comès cap delicte sinó simplement una falta administrativa.

– Que la mera existència dels CIE´s viola drets i llibertats bàsiques. La qual cosa s’agreuja per les denúncies que s´han produït i es produeixen sobre la vulneració de drets fonamentals, com són les detencions arbitràries, la llibertat de moviment, les restriccions d’accés a la justícia, maltractaments, deficiències edilícies, falta d’una adequada atenció sociosanitària, etc.

– Que el Govern espanyol, amb els nostres impostos, construeix i manté aquests equipaments repressius, organitza i paga vols de deportació en els que s’expulsa a les persones migrants cap als seus països d’ origen en condicions lamentables.

– Que ens sembla inadmissible que després de nombroses denúncies i la mort de tres persones (Idrissa Diallo, Mohammed Abagui i Alik Manukyan) i del ciutadà d’origen armeni Alik Manukyan, l’equipament del CIE de la Zona Franca no es tanqui definitivament atès que no garantitza el respecte als drets fonamentals de las persones recluides. Un equipament que no garanteix el compliment de las normes mínimes edilícies i de seguretat per funcionar i que no compta amb l’habilitació administrativa de l’Ajuntament de Barcelona que li permeti funcionar.

 

I per tot això, exigim:

– La derogació immediata i urgent de la Directiva Europea de Retorn, Directiva de la Vergonya.

– L’estricte compliment de la Declaració Universal de Drets Humans, i amb això el cessament de la repressió i el racisme, la identificació dels culpables, la depuració de responsabilitats i la reparació a les víctimes.

– El tancament de tots els Centres d’Internament per a Estrangers, en especial el de Barcelona i per tant el desmantellament de tots els dispositius policials i administratius que comporten.

– La fi dels escandalosos vols de deportació.

– Exigim finalment a l’Estat Espanyol que signi i ratifiqui la Convenció Internacional per als Drets del Treballadors Migrants i de les seves Famílies.

 

 

25 d’octubre de 2016





Paraules clau

CIE/