Servei de Premsa

Arxiu, Notes de premsa

Més de 150 entitats traslladen al govern municipal propostes en matèria de política social

Àmbits com l’acció comunitària, el sensellarisme, l’empoderament de les famílies, les desigualtats en salut i l’atenció a l’envelliment centren les propostes del Plenari del Consell Municipal de Benestar Social

La Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz exposa un balanç de mesures ja activades, en sintonia amb les demandes del consell participatiu

 

 

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) ha celebrat avui la seva sessió plenària, on s’han presentat i debatut les propostes treballades per més de 150 entitats que han participat durant els darrers mesos en els diversos grups de treball sobre pobresa, envelliment, acció comunitària, famílies, salut, drogodependències i igualtat d’oportunitats en infància.

Els grups han plantejat, entre d’altres propostes:

 

  • situar l’acció comunitària com a eix estratègic i prestar-hi suport, especialment en aquells barris amb un teixit més feble
  • enfortir les polítiques que garanteixin recursos suficients a les famílies amb infants, i que les empoderin per tenir-ne cura, no només en els aspectes materials, sinó també en el suport a la criança
  • facilitar la participació de les persones sense llar en l’elaboració de polítiques sobre sensellarisme i afavorir la seva relació amb els professionals dels equipaments
  • combatre les desigualtats territorials en matèria de salut
  • fomentar una tecnologia que sigui amigable amb les persones grans i impulsar la participació d’aquest col·lectiu en el disseny de serveis, productes i prestacions

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha presentat algunes de les mesures que ja ha adoptat el govern municipal en sintonia amb les demandes de les entitats, com l’impuls al parc d’habitatge públic, l’enfortiment de la despesa en polítiques adreçades a garantir la cobertura de necessitats bàsiques, el foment de l’economia cooperativa, la promoció i suport a l’acció comunitària o l’aposta estratègica d’atenció a l’envelliment.

Ortiz ha remarcat també el nou impuls que s’ha donat a la Comissió Permanent del CMBS com a espai de debat propositiu amb dinàmica pròpia, que ha donat lloc a propostes i recomanacions d’actuació. S’han modificat també alguns grups de treball, i se n’ha posat en marxa un per abordar les polítiques de sensellarisme, integrat per persones usuàries dels serveis i equipaments. La tinenta d’Alcaldia ha destacat en el seu balanç la necessitat d’abordar també el repte de l’atenció sociosanitària.

D’altra banda, en la sessió plenària del Consell s’ha aprovat també un manifest en defensa del tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

 


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.