L’alcaldessa intervé al Congrés Català de Pobresa Energètica : Servei de Premsa

L’alcaldessa intervé al Congrés Català de Pobresa Energètica

03/11/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest migdia, l’alcaldessa, Ada Colau, ha participat al primer Congrés Català de Pobresa Energètica, que ha tingut lloc a l’auditori de la Fira de Sabadell. El Congrés ha estat organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector.

Durant la seva intervenció, Colau ha anunciat que Barcelona seguirà treballant per la municipalització de l’aigua i per crear un operador d’energia “que ens permeti ser autònoms en aquest àmbit”. L’alcaldessa ha instat a totes les administracions catalanes a unir forces per canviar el model energètic del país per combatre un sistema que ha definit com a “descarnat amb els més febles”. “És un problema estructural i això és indignant però ho podem canviar”, ha subratllat.

 

El I Congrés de Pobresa Energètica pretén ser un espai de debat i reflexió entorn de la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convoca amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets. El Congrés oferirà, fins demà divendres, diverses activitats de debat i reflexió paral·leles a l’entorn dels reptes, dilemes, taules rodones que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica.

Després de fer pública una declaració institucional conjunta signada pels organitzadors, s’ha fet una foto de família amb congressistes i els màxims responsables de les 7 organitzacions i institucions organitzadores: Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, Jaume Collboni, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Marta Garcia, presidenta d’Ecoserveis i Oriol Illa, president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

 

Més informació:
Lloc web I Congrés de Pobresa Energètica

Més imatges:
Flickr Barcelona_cat





Paraules clau

Congrés Català de Pobresa Energètica/