Engega la campanya de sensibilització vers el fenomen del sensellarisme a Barcelona : Servei de Premsa

Engega la campanya de sensibilització vers el fenomen del sensellarisme a Barcelona

23/11/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

‘Podries ser tu’ interpel·la els ciutadans i ciutadanes perquè reflexionin sobre les causes del sistema que porten a una persona a viure al carrer, evitant que s’estigmatitzi el col·lectiu

Laia Ortiz participa a la presentació de la nova ‘Guia d’estil sobre sensellarisme’ i a la publicació d’un llibret de recomanacions sobre el tractament informatiu del fenomen, elaborat per la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar

 

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XASPLL) ha engegat avui la campanya de sensibilització ‘Podries ser tu’ per conscienciar els ciutadans i ciutadanes sobre les causes que hi ha darrere del fenomen del sensellarisme. La campanya es posa en marxa avui en el marc d’una setmana plena d’actes relacionats amb el fenomen, que celebra el seu Dia Internacional el proper diumenge 27.

 

doc_3_pagina_1
doc_3_pagina_2
doc_3_pagina_3

 

La XASPLL, que està composada per entitats del tercer sector i Ajuntament de Barcelona, ha buscat apel·lar directament el ciutadà perquè reflexioni sobre les causes inherents al sistema social i econòmic actual que porten a una persona a acabar vivint al carrer, evitant que el col·lectiu sigui estigmatitzat. ‘Podries ser tu’ crida el ciutadà a posar-se al lloc de les persones sense llar, persones que abans de trobar-se sense llar potser tenien una feina, una família, uns amics i unes aficions, com qualsevol altra persona.

La campanya s’ha presentat avui en un acte al Col·legi de Periodistes al que ha assistit la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha fet una crida als periodistes presents perquè siguin “còmplices i aliats per canviar la visió de les persones sense llar, que segurament l’únic que tenen en comú entre elles és que no tenen llar, perquè són molt diverses”.

Durant la presentació s’han donat a conèixer també dos documents relacionats amb el fenomen, dirigit al tractament del fenomen per part dels mitjans de comunicació. D’una banda, una guia d’estil sobre el sensellarisme, que busca millorar el tractament, tan informatiu com polític, del fenomen de les persones sense llar. Vol ser una eina necessària per normalitzar la seva visualització i perquè aquesta sigui el més curosa possible per respectar els drets de la persona que viu al carrer, fomentant una mirada menys arquetípica o estigmatitzant, perquè estigui més rigorosa amb la seva realitat.

D’altra banda, s’ha presentat un document sobre recomanacions per al tractament informatiu de les persones sense llar, que en deu punts desenvolupa quina és la terminologia idònia per al tractament informatiu d’aquesta realitat.

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, que forma part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, es va constituir el novembre del 2005 amb la finalitat d’enfortir la capacitat d’organització de la ciutat per acompanyar persones sense llar en un procés de recuperació de la màxima autonomia personal i incentivar la detecció i la vinculació d’aquestes persones als recursos existents, tot establint i ampliant el treball conjunt i la col·laboració entre el sector públic i les entitats socials.

 

Document relacionats:

Document 1/3

Document 2/3

Document 3/3





Paraules clau

sensellarisme/