El barri del Gòtic estrena un web per a la promoció del comerç de proximitat : Servei de Premsa

El barri del Gòtic estrena un web per a la promoció del comerç de proximitat

09/12/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Amb aquesta nova eina, tots els barris del districte de Ciutat Vella compten amb un web de promoció dels establiments comercials

Entre els quatre webs, ja se sumen un total de prop de 2.500 establiments que col·laboren en la cohesió i la dinamització social dels seus territoris

L’acció s’emmarca en el nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte de Ciutat Vella que compta entre les seves línies estratègiques amb la consolidació del comerç de proximitat i la potenciació de nous establiments
L’Ajuntament de Barcelona, a través del districte de Ciutat Vella, Barcelona Activa i la regidoria de Comerç i Mercats, ha posat en marxa un nou web per a la promoció del comerç del barri del Gòtic (www.barcelona.cat/goticcomercial). Aquesta eina compta en l’actualitat amb un total de 551 establiments publicats, que col·laboren en la cohesió i la dinamització social de l’àmbit.

Aquesta eina se suma a les ja existents al barri del Raval (www.barcelona.cat/ravalcomercial) amb un total de 985 establiments publicitats; el de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, (www.barcelona.cat/cascanticcomercial) que compta amb un total de 659; i a la Barceloneta (www.barcelona.cat/barcelonetacomercial), amb 227. En total, entre els quatre webs, hi ha prop de 2.500 establiments anunciats en aquests webs.

Aquestes pàgines web són les primers de la ciutat que inclouen la totalitat del teixit comercial dels quatre barris, és a dir, tant els que estan adscrits a associacions comercials com els que no ho estan. La voluntat és que es vagin adherint la resta de comerços que ho desitgin, i d’aquesta manera poder oferir en un sol web tot el comerç del barri. Els establiments que vulguin donar-se d’alta ho poden fer a través d’un formulari al mateix web, que és posteriorment validat per l’equip que gestiona els webs.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir a la ciutadania eines útils i àgils per saber on comprar dins del barri tots aquells productes que necessiten i, d’aquesta manera, dinamitzar l’activitat comercial i la relació del veïnat amb el comerç del seu territori. A més, també volen fomentar el paper del comerç com a agent de projectes de cohesió social que es desenvolupen al barri i, per aquest motiu, el projecte preveu que en un futur es destaquin els establiments implicats en projectes de dinamització social, inclusió o accions educatives i ambientals com les que es desenvolupen a la ciutat de Barcelona.

Els webs tenen una estructura de cercador i en ells es troba cada establiment geolocalitzat al mapa juntament amb una fitxa amb informació sobre els horaris, les dades de contacte i la descripció dels productes i serveis que ofereix. Se’n destaquen en un primer lloc els comerços que pertanyen a associacions de comerciants, posant així en valor l’associacionisme comercial i la tasca que els eixos i associacions comercials desenvolupen per uns barris cohesionats i una oferta comercial de qualitat i implicada en la vida del barri.

Aquests webs s’han desenvolupat en programari lliure. El projecte està dissenyat per ser consultat a l’ordinador, telèfons mòbils i tabletes, i està disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

En el cas dels webs del Raval, Casc Antic i Barceloneta, que ja porten mesos en actiu, els resultats estan sent positius i la gent n’està fent ús. Com a exemple, entre els mesos d’agost i octubre, aquestes plataformes van obtenir un total de 17.267 visites: 10.672 la del barri del Raval, 4.843 la de Casc Antic i 1.752 la de Barceloneta. Durant aquests tres mesos, es van visualitzar més de 41.000 pàgines internes dels webs dels tres barris.

L’acció s’emmarca en el nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte de Ciutat Vella que compta entre les seves línies estratègiques amb la consolidació del comerç de proximitat i la potenciació de nous establiments.

Actualment, des del Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa s’està treballant en la creació d’un nou web que serà el que recollirà els comerços de tot el Districte en un mateix espai. La previsió és que aquesta eina pugui estar disponible per a la ciutadania cap a mitjans de 2017.





Paraules clau

gòtic/