L’Ajuntament de Barcelona dóna suport al matrimoni i activistes encausats pel desnonament del Clot : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona dóna suport al matrimoni i activistes encausats pel desnonament del Clot

09/12/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Jaume Asens rep la família al consistori i anuncia una declaració institucional per demanar a la Generalitat que reconsideri la seva personació a la causa judicial

 

El govern municipal presentarà, a la comissió de Presidència, una proposició de suport a les persones encausades per un desnonament que va produir-se al barri del Clot a l’any 2011, arran del qual estan encausats el matrimoni desnonat, un veí del barri i dos activistes a qui se’ls acusa de delictes de desordres públics, d’atemptat i de resistència a l’autoritat i de faltes lleus de lesions.

La declaració vol ser una mostra de suport i solidaritat del Consistori cap a les persones acusades, les seves famílies i amistats “especialment al matrimoni desnonant i als seus tres fills, que no només han hagut de patir la pèrdua de l’habitatge, sinó que a més han hagut d’afrontar un procés judicial molt angoixant”. La Generalitat s’ha personat en contra del matrimoni i en el seu escrit d’acusació es demanen penes de fins a cinc anys i tres mesos de presó.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, i el regidor d’Habitatge i del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, han rebut avui la família afectada, juntament amb membres de l’Associació de Veïns de Sant Martí, i dels veïns i veïnes que donen suport a la família. Durant la reunió, Asens els ha traslladat el suport de l’Ajuntament de Barcelona, i els ha recordat que ha demanat al govern de la Generalitat que reconsideri la seva postura processal en aquest procediment.

A la carta demanen al conseller d’Interior, Jordi Jané, que suspengui la petició de la Generalitat “per excessivament rigorosa i que depassa amb molta diferència els paràmetres de l’acusació exercida per la Fiscalia”. “De fet, la petició de presó que ha fet la Generalitat supera a la que proposa el Ministeri Fiscal”.

“Aquest és un cas simbòlic no només a Catalunya sinó a tot l’estat perquè existeix el risc que per primer cop en l’Estat, una família pugui ser empresonada per intentar evitar pacíficament el seu desnonament”, ha explicat Asens.

La família ha explicat que el seu desnonament es va produir per impagament de lloguer, degut a una desavinença amb el propietari en l’augment de la renda de l’habitatge en el que residien des de feia 26 anys amb els seus tres fills. El desnonament s’havia convocat i suspès en diferents ocasions i el 25 de juliol de 2011 es va fer una convocatòria solidària però confiant en què aquell dia tampoc es duria a terme el desnonament ja que no hi havia com confirmació al respecte per part del Jutjat ni de l’advocat. Tant és així que la família ni tan sols havia tret les seves coses del domicili.

A la convocatòria van acudir una vuitantena de veïns, veïnes i persones solidàries que es van concentrar davant de la porta d’entrada de l’edifici. La policia va fer acte de presència i malgrat la gran afluència de gent, els comandaments policials i el Secretari judicial van decidir executar el desnonament. El desnonament es va acabar produint enmig d’un clima de molta tensió retirant de la porta de l’immoble, d’una a una, a totes les persones que estaven concentrades.

Cinc anys i mig després dels fets, el matrimoni desnonat, un veí del barri i dos activistes solidaris s’enfronten a un judici sota l’acusació de delictes de desordres públics, d’atemptat i de resistència a l’autoritat i de faltes lleus de lesions.





Paraules clau

clot/