SEAT i l’Ajuntament de Barcelona impulsen la innovació, la mobilitat sostenible i l’atracció de talent : Servei de Premsa

SEAT i l’Ajuntament de Barcelona impulsen la innovació, la mobilitat sostenible i l’atracció de talent

14/12/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Metropolis:Lab Barcelona, el sisè IT-lab del Grup Volkswagen, estarà gestionat per SEAT i tindrà seu a Barcelona

La companyia i el Govern de la ciutat signen un acord per promoure l’ecosistema emprenedor i la cooperació empresarial

SEAT aportarà el seu coneixement en mobilitat urbana intel·ligent per posar en marxa projectes que millorin la qualitat de vida de la ciutadania i converteixin Barcelona en la ciutat més intel·ligent d’Europa

 

L’Ajuntament de Barcelona i SEAT han segellat avui el compromís per abordar conjuntament el foment de la innovació, la mobilitat sostenible, la posada en marxa de projectes emprenedors i la competitivitat industrial, entre altres àmbits d’actuació. En un acte celebrat a l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de SEAT, Luca de Meo, han signat l’acord, que estableix les àrees de col·laboració entre ambdues parts.

 

 

L’objectiu és aportar a la ciutat el coneixement de SEAT pel que fa a mobilitat, recerca i desenvolupament (R+D) i projectes emprenedors, amb què impulsar noves iniciatives. D’aquesta manera es pretén dinamitzar l’activitat econòmica i empresarial per mitjà de projectes que, a més, permetin millorar la qualitat de vida dels ciutadans i atreure talent internacional. Aquesta col·laboració preveu la posada en marxa d’experiències compartides que permetin crear sinergies entre SEAT, les empreses emergents, l’entorn acadèmic i les petites i mitjanes empreses de la ciutat.

El primer projecte fruit d’aquest acord, i confirmat oficialment aquest matí, és el Metropolis:Lab Barcelona, el sisè laboratori del Grup Volkswagen, que estarà gestionat per SEAT i tindrà seu a Barcelona. En aquest laboratori, més de cinquanta enginyers i professionals altament qualificats analitzaran i buscaran solucions intel·ligents per als reptes que afronta la mobilitat del futur. Una combinació de tecnologia mòbil i dades massives crearà solucions que facin més fàcil, segura i eficient la relació entre el ciutadà, la ciutat intel·ligent i els serveis relacionats amb la mobilitat a les urbs del futur.

La posada en marxa de Metropolis:Lab Barcelona està prevista per al 2017. Durant el seu primer any, el centre funcionarà amb més de vint especialistes i l’equip s’ampliarà fins a unes cinquanta persones en els propers anys, que treballaran en capacitats i competències relacionades amb la mobilitat intel·ligent, combinant dades del vehicle i el seu entorn per desenvolupar aplicacions que utilitzaran totes les marques del Grup Volkswagen. El Grup Volkswagen gestiona actualment cinc IT-labs al món: dos a Wolfsburg i els altres tres a Berlín, Munic i San Francisco.

 

Barcelona, al capdavant de la innovació

L’acord entre l’Ajuntament i SEAT aposta per impulsar la innovació mitjançant espais d’experimentació, digitalització, resolució de reptes i intercanvi entre els departaments de R+D de la companyia, el consistori, els centres d’excel·lència i el teixit empresarial i acadèmic de Barcelona.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que la innovació en la indústria automobilística passa necessàriament per treballar conjuntament en la racionalització de l’ús del cotxe, especialment a les grans ciutats, apostar per la mobilitat sostenible, amb vehicles no contaminants, i millorar la seguretat, amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat. Colau ha saludat positivament l’arribada a Barcelona del laboratori Metropolis:Lab Barcelona i ha destacat també el posicionament de la ciutat com a referent internacional en l’àmbit del vehicle elèctric. Actualment Barcelona lidera el número de matriculacions de vehicles elèctrics a tot l’Estat. Del total de noves matriculacions, un 15% s’han fet a Barcelona, multiplicant per 6 la mitjana estatal. El desenvolupament d’aquests vehicles és una oportunitat per donar un salt important en la transformació del sistema de transports, de tal manera que es redueixin les emissions de contaminants, el soroll i el consum energètic. Precisament, Barcelona acaba de renovar el conveni amb la Plataforma LIVE per dos anys més, donant continuïtat a un acord de col·laboració entre l’Administració i el sector privat.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat el treball fet els darrers mesos conjuntament amb SEAT per l’arribada del laboratori Metropolis:Lab Barcelona, i ha assegurat que estem contribuint a posicionar Barcelona com a hub innovador, avançant en el camí per afavorir la reactivació, reconvertir el model econòmic de Barcelona i crear ocupació de qualitat.

El president de SEAT, Luca de Meo, ha volgut destacar el compromís de la companyia amb Barcelona: “Volem reafimar la nostra aposta i connectar amb Barcelona, la ciutat que es projecta a l’exterior com una plataforma d’innovació i el territori perfecte per impulsar nous conceptes i ecosistemes de mobilitat”. “És una gran notícia. Hem aconseguit portar a Barcelona un laboratori d’aquestes característiques, que s’especialitzarà en gestió digital del trànsit i sistemes de monitorització de vehicles. Barcelona és reconeguda internacionalment com a urbs innovadora, ciutat intel·ligent i pol d’inversions, i el nou lab és part de la nostra contribució per fer créixer la ciutat i créixer amb ella”, ha afegit Luca de Meo.

La companyia, que aposta pel concepte Created in Barcelona per projectar la marca, productes i serveis a escala internacional, consolida mitjançant aquest acord el seu compromís amb la ciutat. Un compromís de llarga trajectòria i que ha quedat plasmat en els últims anys amb nombroses iniciatives.

Entre les propostes més recents hi ha la posada en marxa de l’únic centre d’investigació que estudia la mobilitat urbana de Barcelona —Carnet, en què col·laboren la UPC i Volkswagen Group Research. A aquesta iniciativa se sumen altres com la creació de l’acceleradora d’empreses emergents especialitzades en automoció i mobilitat SEAT Accelerator by Connector, la incorporació de la companyia automobilística com a membre del Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o la condició de SEAT com a soci fundador de la plataforma LIVE, promoguda per l’Ajuntament per implementar el vehicle elèctric i de gas natural comprimit (GNC). En aquest sentit, la companyia fomenta la mobilitat sostenible a la ciutat per mitjà de models propulsats per GNC (la marca ja disposa de tres models amb aquesta tecnologia: León 5 puertas, León ST i Mii) i el 2019 llançarà el seu primer vehicle elèctric.





Paraules clau

innovació/ seat/