L’Ajuntament de Barcelona finança amb 3 milions d’euros extra un programa de suport a escoles i instituts per reduir les desigualtats educatives : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona finança amb 3 milions d’euros extra un programa de suport a escoles i instituts per reduir les desigualtats educatives

16/12/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El gestiona el Consorci d’Educació de Barcelona, ens a través del qual els centres han sol·licitat el suport

L’objectiu del programa és ajudar des dels centres a les famílies, amb material didàctic, amb les activitats extraescolars, entre altres, i millorar la capacitat d’escoles i instituts a tirar endavant els projectes educatius

S’han acollit a aquesta línia d’ajudes 122 escoles, 49 instituts i 7 centres d’educació especial que es troben en un entorn desafavorit o en situació econòmicament complexa

 

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), ha activat un programa de suport a les escoles i als instituts de la ciutat que tenen necessitats específiques. Es tracta d’una línia d’ajuts econòmics específica i extraordinària dotada amb 3 milions d’euros que aporta l’Ajuntament de Barcelona i que es destinen als següents àmbits de suport:

– Material educatiu considerat en el seu sentit més ampli, incorporant materials i intervencions per aconseguir espais i activitats de qualitat.

– Suport a activitats lectives complementàries, extraescolars i projectes singulars de centre, que ja es duen a terme o que es volen incorporar.

– Projectes d’apoderament de les famílies per donar suport a l’escolarització dels seus fills i filles, inclòs el suport de traductors.

– Despeses de funcionament, per millorar la capacitat dels centres a fer front a les seves despeses i millores de gestió.
Un total de 122 escoles, 49 instituts i 7 centres d’educació especial de la ciutat rebran properament la comunicació confirmant que les seves sol·licituds han estat acceptades per alguna d’aquestes ajudes.

Els 178 centres beneficiats han presentat en les darreres setmanes projectes específics per donar resposta a les seves necessitats. La Direcció d’acció educativa del Consorci ha avaluat les sol·licituds rebudes que, segons la situació del centre respecte els indicadors, ha pogut obtenir recursos per un o més projectes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és compensar situacions poc favorables de l’alumnat de determinats centres que es troben en entorns desafavorits, i contribuir a reduir les desigualtats entre centres i a millorar la capacitat d’escoles i instituts per poder desenvolupar els seus projectes educatius. Es vol incidir en la superació dels obstacles que dificultin el dret a l’educació per a tothom, treballar per la igualtat d’oportunitats per tal que l’educació sigui, efectivament, un element de cohesió social i mai de discriminació.
Distribució de la dotació pressupostària

La dotació pressupostària màxima per aquest projecte és de 3 milions d’euros que es distribuiran de la següent manera:
MATERIAL EDUCATIU: 950.000 €
ACTIVITATS: 950.000 €
ACCIONS FAMÍLIES: 600.000 €
DESPESES DE FUNCIONAMENT: 350.000 €
DESPESES DE GESTIÓ: 150.000 €
TOTAL PROJECTE: 3.000.000 €





Paraules clau

educació/