La Guàrdia Urbana reforça els controls preventius d’alcoholèmia i drogues per detectar la conducció sota els efectes d’aquestes substàncies : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana reforça els controls preventius d’alcoholèmia i drogues per detectar la conducció sota els efectes d’aquestes substàncies

17/12/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Conduir sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies va ser la primera causa indirecta d’accident durant l’any 2015

El 9% dels controls preventius d’alcoholèmia realitzats durant aquest any han resultat positius, mentre que els positius en drogues gairebé arriben al 70%

La Guàrdia de Barcelona, en el marc de l’Operació Nadal, i en la línia de la prevenció d’accidents i la reducció del nombre de víctimes i l’augment de la seguretat viària, intensificarà els controls preventius d’alcoholèmia i drogues durant les festes nadalenques.

El cos de policia barceloní desplegarà punts de control d’alcoholèmia i drogotest a tots els districtes de la ciutat en diferents zones horàries, donant especial atenció a la franja del vespre i matinada per detectar els conductors que circulin amb els seus vehicles superant les taxes permeses d’alcohol en sang o sota els efectes d’altres substàncies estupefaents.

En aquest sentit, aquesta nit i matinada, la Guàrdia Urbana ha portat a terme un macro control preventiu d’alcoholèmia i drogues en dos punts de la ciutat. Des de les 22:00 fins a les 6 hores s’han realitzat 321 controls preventius d’alcoholèmia, dels quals 18 han resultat positius, 2 d’ells de tràmit penal. Pel que fa als controls de drogues, la Guàrdia ha efectuat 27 controls, i més de la meitat, 14, han donat positiu.

La Guàrdia Urbana ha realitzat fins el mes de novembre un total de 81.008 controls preventius d’alcoholèmia, dels quals 7.330 van resultar positius, xifra que representa el 9% del total dels controls.

Pel que fa als drogotest, durant el mateix període el cos de policia barceloní ha efectuat 2.748 controls, 1.908 van resultar positives, gairebé el 69,4% del total.

Conduir sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies va ser la primera causa indirecta dels accidents amb víctimes que es van produir a la ciutat l’any passat. 195 conductors implicats en accidents de trànsit van donar positiu en alguna d’aquestes substàncies, 189 en alcohol i 6 en drogues.

El 2015 es va produir un augment del 10,53% dels accidents en els quals hi ha associat un excés d’alcohol.





Paraules clau

guàrdia urbana/