L’Institut Barcelona Esports premia 17 projectes esportius solidaris amb els Premis Córrer per Compromís : Servei de Premsa

L’Institut Barcelona Esports premia 17 projectes esportius solidaris amb els Premis Córrer per Compromís

28/12/2016



Temps estimat de lectura: 7 minuts

Els guardons s’han lliurat en un acte al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

El comissionat d’Esports, David Escudé, ha destacat “la importància de l’esport per a reforçar la convivència, la cohesió social, per empoderar cada persona.

Els premis han duplicat tant el nombre de projectes que reben dotació, com el pressupost total, que ha passat a 150.000€

Els Premis Córrer per Compromís es van crear l’any 2015 per tal de posar en valor la vessant més solidària dels grans esdeveniments esportius de Barcelona.

 

L’Institut Barcelona Esports ha lliurat avui els Premis Córrer per Compromís a les 17 entitats impulsores dels projectes guardonats, projectes esportius que fomenten la cohesió social i la integració de determinats col·lectius a través de l’esport. El comissionat d’Esports, David Escudé, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons.

David Escudé ha destacat “la importància de l’esport per a reforçar la convivència, la cohesió social, per empoderar cada persona. Aquests premis plasmen la solidaritat del món de l’esport, i a la vegada, mostren com l’activitat física ajuda els col·lectius més vulnerables”.

Els guardons tenen una dotació de 150.000€, el doble que en l’edició anterior, quan la dotació va ser de 75.000€. La quantitat s’ha obtingut de les inscripcions a la Cursa de la Mercè 2016, a la eDreams Mitjà Marató i a la Zurich Marató de Barcelona 2016. També s’han més que duplicat el nombre de projectes reconeguts, que ha passat de 7 a 17.

A l’hora de decidir els guanyadors, el jurat ha valorat especialment les finalitats de cada entitat; la contribució del projecte a la millora de la qualitat de vida, cohesió social i desenvolupament esportiu que suposa el projecte; i també l’originalitat, innovació, intenció i coherència del projecte.

Els Premis Córrer per Compromís es van crear l’any 2015 per tal de posar en valor la vessant més solidària dels grans esdeveniments esportius de Barcelona. Amb aquests guardons, les aportacions dels corredors contribueixen directament a tirar endavant projectes específicament vinculats a millorar la qualitat de vida de les persones a través de l’esport.

El jurat dels guardons ha estat presidit pel president de l’Institut Barcelona Esports, Jaume Asens, i vicepresidit pel comissionat d’Esports, David Escudé. També han format part del jurat el gerent de l’IBE, Francesc Terron, el director de Promoció i Esdeveniments Esportius, Gabriel Arranz; la representant de l’Àrea de Drets Socials, Nuria Menta; el representant de l’Àrea de Cooperació Internacional, Judit Rifà; la professora d’INEFC Barcelona, Anna Vilanova; i el vicepresident de COPLEFC, Pere Manuel Gutiérrez.

Els guanyadors dels Premis Córrer per Compromís d’aquesta segona edició són els següents:

 

“Sumant capacitats”, de l’Associació Esportiva i Cultural del Cos de Bombers de Barcelona i la Fundació Cromo Suma.
L´objectiu del projecte és apostar per la pràctica de la natació per als nens entre 0 i 12 anys de la Fundació Cromo Suma. La realització d´aquestes activitats físiques en edats primerenques són vitals per al desenvolupament de qualsevol nen amb SD.

“A punt per córrer i créixer com a persona”, de l’Associació de Famílies i Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE).
En el marc de la col·laboració entre l´AFNE i l´Institut Barcelona Esports, es vol aprofundir en la cultura de l´esport i els seus valors, agermanant escoles de Barcelona i les de Muketuri, població que es troba a 80 km al nort d´Addis Abeba, capital Etiòpia. Es realitzaran entrenaments esportius, classes de suport, sessions d’educació en valors i una competició final.

“La Marina fa atletisme”, de l’Agrupació Atlètica Catalunya.
L´objectiu és ajudar a la integració social i escolar a través de l´atletisme, realitzant un seguit de trobades i competicions amb les diferents escoles del barri, algunes als propis centres, altres al carrer i finalment a l´Estadi Joan Serrahima (l´Estadi està situat a Monjuïc molt proper al barri de la Marina).

“La vida és moviment”, d’Aspaym Catalunya.
El projecte “La vida és moviment” va dirigit principalment al col·lectiu al qual es dedica aquesta associació: persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques. La finalitat és realitzar una activitat física que permeti el contacte amb altres persones, la natura i l´aire lliure sense prioritzar la competitivitat.

“Rettem la Rett sobre rodes”, de l’Associació Catalana de Síndrome de Rett.
Passejada sobre rodes pel Poblenou amb l´objectiu de donar a conèixer la seu de l´Associació Catalana de la Síndrome de Rett a Barcelona i sensibilitzar envers la síndrome de Rett al barri del Poblenou.

“Activitat mensual d’expressió corporal per a persones amb patologies de creixement a Barcelona”, de l’Associació de Familiars i Afectats de Patologies del Creixement (AFAPAC).
El principal objectiu del projecte és fomentar la integració social i la normalització de les persones amb patologies de creixement a través d’una activitat mensual d’expressió corporal i teatral, millorant les seves capacitats i autoestima.

“Triatló per a la inserció social de joves en risc d’exclusió”, d’Associació Superacció.
És un programa d´acollida per a infants i joves en risc d´exclusió emprant l´esport com a incentiu per viure, estudiar i treballar millor. Es presenta la pràctica de l`esport com a motivació per a la participació en els programes d´inserció portats a terme per l´entitat.

“Rugby social”, de Barcelona Universitari Club (BUC).
El projecte pretén oferir la pràctica regular del rugbi als joves en règim d’internament o règim semi-obert del Centre Educatiu de Can Llupià que hi vulguin participar. L’objectiu és crear uns nous referents i valors, que els ajudin a trobar alternatives als camins que els han portat a la seva situació actual i que els possibilitin la integració social un cop surtin del centre, facilitant la seva reinserció i la no reincidència.

“L’esport adaptat, lleure i salut: eines d’ inclusió i reconeixement social i d’autorealització i autoreconeixement personal, per aconseguir la integració social i laboral. Per a persones amb paràlisis cerebral, traumatismes cranioencefàlics i altres discapacitats físiques afins”, de CEAB.
Projecte integral d’esport i de temps lliure destinat a persones afectades de paràlisi cerebral, traumatisme cranioencefàlic i altres discapacitats físiques. Té com a base l´esport adaptat i l´esport en general, oferint activitats, tots els dies de l´any, amb una gran cobertura d´hores i amb una àmplia varietat d´activitats.

“Tennis Salut Mental”, de Federació Salut Mental de Catalunya.
El programa consisteix en implementar l´activitat física i els hàbits de vida saludables en el servei del club social, un servei social especialitzat adreçat a persones amb problemes de salut mental.

“Serveis integrals d’inclusió per a persones afectades de paràlisi cerebral”, de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral.
El programa té com finalitat facilitar l´atenció a l’usuari afectat de paràlisis cerebral i assegurar la igualtat d´oportunitats i millorar la interacció amb l´entorn mitjançant la realització d´activitats personals, laborals i socials, basant-nos en: aptituds intel·lectuals; nivell d´adaptació (conceptual, pràctica i social); participació, interacció i rol social; salut (física, mental i etiologia) i context social (ambient, cultura i oportunitats).

“Esport per a la inclusió”, de la Fundació Centre obert Joan Salvador Gavina.
El projecte “Esport per la inclusió” s´emmarca dins del programa d´activitat i serveis que ofereix la Fundació i que fa una proposta esportiva diversa, per tal de garantir la inclusió de tots els infants, adolescents i joves que mostren interès per diferents esports.
El projecte busca la seva implicació per tal que els mateixos infants i joves siguin els protagonistes del seu procés educatiu i de la pràctica esportiva, a la qual li donem un valor central dins aquest procés educatiu. A més, es garanteix que la pràctica dels esports sigui de caràcter mixt i que les condicions físiques diferenciades no siguin un impediment per a poder-lo gaudir en grup.

“Fes esport contra les addicions”, de la Fundació Gresol Projecte Home.
És un projecte de foment de l´esport entre les persones en tractament per problemes d´addiccions a Projecte Home Catalunya. El projecte se sustenta en el pilar metodològic que la realització d´activitats esportives i de lleure saludable és una eina educativa complementària per a la interiorització de valors com la disciplina, la voluntat, la força, la responsabilitat, el treball i el respecte per a un mateix…

“Bicicletes per a l’Educació al Senegal”, de la Fundació Privada Utopia.
És un projecte de foment de l´educació i la mobilitat infantil i juvenil a la localitat de Palmarin (Senegal) a través de l´entrega de 200 bicicletes als alumnes de l´escola d´educació primària Sant Martin. Gràcies a aquestes bicicletes, els alumnes veuen millorat el seu accés a l´educació primària en disposar d´una bicicleta que facilita el seu traslladat de casa a l´escola i la seva mobilitat en general.

“Millora de l’autonomia i la integració social de 51 joves amb discapacitat intel·lectual a través de l’ esport i la formació en el centre especial de RDT/WDT a Bathalapalli, (Anantapur, Índia)”, de la Fundació Vicente Ferrer.
El projecte que es presenta promou l´esport i la formació en activitats ocupacionals per a nois i noies amb diferents graus de discapacitat intel·lectual que residiran en el centre especial de RDT/WDT a Bathalapalli. Es contempla com una eina que els permeti millorar la seva autonomia, integració social i autoestima en el si de les seves famílies i comunitats.

“Magic Line”, de l’Ordre Hospitalària Sant Joan de Déu.
La Magic Line Sant Joan de Déu és un esdeveniment que, a través de la pràctica saludable, pretén transmetre valors i incrementar la implicació ciutadana en la millora social de la ciutat. El seu objectiu és sensibilitzar i captar fons a favor de projectes de recerca i atenció a persones en situació de vulnerabilitat (sense llar, discapacitat intel·lectual, salut mental, dependència, infància hospitalitzada, països en desenvolupament…).

“Inser-Sport: Formació i inserció per a joves en risc d’exclusió social”, de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.
El programa vol oferir a joves en risc d’exclusió l´oportunitat de formar-se, adquirir una certificació i incorporar-se al mercat laboral. L´objectiu final és que creguin en les seves possibilitats, que millorin les seves habilitats socials i que obtinguin una formació que vulguin ampliar, així com experiència laboral que els ajudi obrir-se pas en el mercat laboral. Incideix també en els hàbits saludables per evitar el consum de tòxics.





Paraules clau

esports/