Barcelona urgeix a ampliar la inversió en educació : Servei de Premsa

Barcelona urgeix a ampliar la inversió en educació

13/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, rep els representants de les federacions de pares i mares de les comunitats autònomes a l’Ajuntament de Barcelona, que han triat la ciutat per a fer la seva trobada anual

Ortiz ha agraït la tasca de les AMPA i comparteix el seu malestar per la maca d’inversió als instituts de la ciutat

 

 

 

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha reclamat avui un increment de la inversió en educació i ha destacat la importància de recuperar els nivells previs a les retallades, sobretot pel que fa a l’educació secundària.

Durant la recepció que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Ajuntament amb els representants de les federacions de pares i mares de les comunitats autònomes (CEAPA) i la FAPAES, Ortiz ha recordat que a Barcelona “necessitem multiplicar la inversió en l’educació secundària que tenim ara, perquè en aquests moments no podem garantir que tots els nens que acabin primària podran accedir a un institut de proximitat”. “Per això és urgent recuperar el Pla d’inversions de 2008, signat entre Ajuntament i Generalitat, de 450 milions euros i planificar calendari de compliment”

Ortiz ha agraït la tasca de la FAPAES en la lluita per l’escola pública, contra les retallades i la defensa del model d’immersió lingüística. “Estem en plena sintonia en aquestes lluites i avui espero que explorem noves vies de treball conjunt en aquest sentit”, ha subratllat. Ha recordat que des del govern municipal, s’està treballant amb les AMPAs de Barcelona, “perquè són part intrínseca de la nostra manera d’entendre la política educativa”.

L’Ajuntament de Barcelona ha disposat, per aquest curs 2016-2017, d’uns ajuts extraordinaris per a l’activitat educativa, material i llibres de text i suport a les AMPES de 3 milions d’euros. Des de l’any 2015, a més, s’impulsa una línia d’ajuts extraordinaris pels centres escolars públics de la ciutat contra les desigualtats educatives.





Paraules clau

educació/