El Parc del Tibidabo oferirà 6.900 entrades a nens i nenes d’esplais o centres amb necessitats especials aquest estiu : Servei de Premsa

El Parc del Tibidabo oferirà 6.900 entrades a nens i nenes d’esplais o centres amb necessitats especials aquest estiu

25/01/2017



Temps estimat de lectura: 9 minuts

Com a novetat enguany, l’Ajuntament becarà 100 places diàries perquè els nens i nenes amb requeriments especials de casals i esplais de la ciutat puguin visitar el Parc del Tibidabo durant els mesos de vacances escolars.

El Parc d’atraccions potencia la seva faceta solidària i prepara per a aquesta temporada fins a 11 jornades solidàries a favor de la infància

El Tibidabo ha destinat 1’8 milions d’euros a accions solidàries en els seus últims 10 anys, i ha col·laborat amb 547 entitats socials

 

 

 

El Parc d’Atraccions del Tibidabo compleix 115 anys d’història a Barcelona i a Catalunya, amb el repte de donar a conèixer una part molt important de la seva trajectòria: les iniciatives solidàries. Per a aquesta temporada, es vol potenciar la faceta solidària del parc amb una iniciativa novedosa, destinada als nens i nenes amb necessitats especials d’esplais o centres de la ciutat de Barcelona, que podran visitar el parc de manera gratuïta, fins a 100 entrades per dia.

Així, des de la finalització del curs escolar, el 22 de juny, i fins al 10 de setembre de 2017,  l’Ajuntament de Barcelona, des de la segona tinència d’Empresa, Cultura i Innovació, com a responsables de B:SM, conjuntament amb el departament d’Infància de l’àrea de Drets socials i el parc d’Atraccions del Tibidabo, oferiran beques per entrar gratuïtament al parc per a aquells esplais o centres amb necessitats especials. Al llarg d’aquests 69 dies d’obertura a l’estiu el parc posarà a disposició d’aquestes entitats fins a 100 entrades al dia sense cost. Això representa oferir 6.900 places de lliure accés durant la temporada d’estiu, amb un cost econòmic de 196.650 euros.

La fórmula per reservar plaça es concretarà a partir del mes d’abril.

L’aportació a aquesta iniciativa representa igualar els 208.932 euros aportats per Tibidabo en accions similars l’any 2016.

 

Imatge pròpia de les accions solidàries

Recollit en el Pla estratègic del Parc, la Solidaritat és un dels 4 eixos del Tibidabo, juntament amb les Experiències, la Sostenibilitat i l’Educació, reafirmant així  el seu compromís en el desenvolupament de projectes, i iniciatives socials i amb la voluntat de continuar donant màxima prioritat a les accions socials del Parc.

Aquest any 2017 el Parc incorpora a totes les comunicacions i accions en les que col•labora i promou el logotip “Tibidabo, El Parc solidari” per mostrar aquesta important tasca i donar a conèixer encara més i de forma més gràfica aquest compromís.

I amb el repte  que sigui part de  l’ADN del Parc d’atraccions Tibidabo.

 

Una programació estable de jornades solidàries

Enguany, s’ha preparat una programació solidària amb 11 jornades, on repeteixen les més emblemàtiques.

 

Un Estiu sense barreres

La jornada Un estiu sense barreres és la festa solidària més emblemàtica del Parc i la que porta més anys fent-se, donat que va néixer el 1995. Un dia l’any, Tibidabo convida a totes les escoles d’educació especial, entitats i associacions de Catalunya que atenen a persones amb dificultats psíquiques i físiques. L’objectiu és que puguin gaudir de les instal•lacions en igualtat d’oportunitats, tot facilitant-los l’accés a les atraccions si és necessari. Durant la jornada, s’aprofita per presentar els avenços aconseguits en les instal•lacions en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Per aquesta festa han passat 25.468 visitants, tot beneficiant-se un total de 513 entitats.

 

La Cançó de Pau

La Cançó de Pau es va incorporar un any més tard, el 1996, amb l’objectiu de potenciar l’educació en valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte. Durant els dies de festa de Nadal, s’obren les portes als nens i nenes perquè puguin expressar el seu desig de pau tot entonant una cançó. A més, durant la jornada els infants plasmen les seves inquietuds envers les problemàtiques socials i conflictes bèl•lics a la llibreta gegant de la PAU del Parc d’atraccions Tibidabo, on s’han anat recollint missatges d’alguns dels 29.897 visitants que han gaudit de l’esdeveniment durant aquests 20 anys.

 

Festa Associació d’Afectats de Cardiopaties Congènites (AACIC)

Des del 2007, el Parc dóna suport als afectats per les cardiopaties congènites, i als seus familiars, a través d’aquest esdeveniment pel qual han passat 37.770 persones i que s’organitza conjuntament amb CorAvant. Aquesta entitat, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia, ha pogut recaptar 56.820 euros amb la venda del seu producte solidari.

 

Festa de les Famílies Nombroses de Catalunya

El col·lectiu de les famílies nombroses té el seu dia al Tibidabo a través de la celebració d’aquesta festa. Part de les 36.578 persones que han pujat al parc des del 2007 han pogut gaudir de tarifes especials presentant el títol de família nombrosa o bé el carnet de la FANOC als punts de venda d’entrada.

 

Uncopdemà

Festa solidària organitzada per la Fundació real dreams des del 2010 que cerca recolzar a les entitats que treballen a Barcelona a favor dels nens i nenes del món que es troben en situació de risc social. És un esdeveniment que ha fet possible sensibilitzar 40.047 persones a través dels tallers que imparteixen les entitats sense ànim de lucre a la Plaça de la Talaia. Al mateix temps, Uncopdemà ha permès recaptar fons (68.274 euros) per 28 entitats, tals com Casal dels Infants, Fundació Èxit, Fundació Secretariado Gitano o Save the Children.

 

Un dia de Nassos

Festa solidària organitzada per recaptar fons a favor de Pallapupas, associació de caràcter assistencial i sense ànim de lucre formada per actor i actrius professionals. El seu objectiu és millorar l’estat físic i emocional dels infants i gent gran ingressades als hospitals, i també el de persones amb malalties mentals, a través del teatre i l’humor. Des del 2010, un total de 49.581 persones s’han posat un nas solidari tot gaudint, amb aquesta adquisició, de tarifes solidàries especials. En total, Pallapupas compta amb 35.000 persones beneficiàries.

 

Festa de l’Avi

Jornada molt especial pensada perquè tots els visitants que s’identifiquin als punts de venda d’entrades del Parc com a avi/àvia – nét/a puguin gaudir de l’accés gratuït per passar un dia en família i divertir-se plegats amb totes les atraccions i els espectacles. D’ençà que el 2014 es va impulsar, 7.066 persones han pujat al Parc i han gaudit de l’entrada gratuïta.

 

Festa UNICEF

Al 2012 UNICEF Comitè Catalunya i el Parc d’Atraccions Tibidabo signen un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en favor de la protecció i el desenvolupament de la infància en l’àmbit mundial i els seus drets. Amb motiu d’aquesta aliança, Tibidabo difon situacions d’emergència i campanyes anuals d’UNICEF, i ha habilitat al parc l’espai UNICEF, al nivell 5, per acollir exposicions de situacions reals de la infància que ajudin a sensibilitzar als visitants. Per la seva part, l’ONG destina els fons als seus programes de cooperació, com ara Escoles per l’Àfrica, impulsada per l’Institut Nelson Mandela i Peter Främer Stiftung per accelerar l’accés a l’educació bàsica qualificada en alguns països africans.

 

Festa Soñar Despierto

Festa solidària impulsada el 2015 conjuntament amb Fundación Soñar Despierto destinada a què els infants que viuen en centres d’acollida i residencial puguin gaudir dels espectacles del Parc en igualtat d’oportunitats. L’esdeveniment cerca promoure la convivència entre voluntaris i nens i sensibilitzar i incentivar al jovent sobre les potencialitats del voluntariat. 9.994 persones, col·laboradors i familiars dels nens beneficiaris han assistit.

 

Festa Tibidabo pel Nepal

El 2015, arran del terratrèmol que va sacsejar Nepal deixant 10.000 morts i milers de damnificats, el Consolat General del Nepal a Barcelona va impulsar aquesta festa per recaptar fons per les diferents ONG que operen sobre el terreny. Durant la jornada, tot un seguit d’entitats dinamitzen activitats que representen la cultura, l’espiritualitat i la tradició nepalesa. 12.937 persones han pujat a aquesta festa.

 

Festa Solidària Fundació Ramon Martí Bonet

El 2016, el programa d’actes i activitats del Tibidabo va acollir com a novetat per primer cop la Festa Solidària Fundació Ramon Martí Bonet, entitat que treballa per oferir tractament i cirurgia oftalmològica a persones en risc d’exclusió social de Catalunya. Per això, es van repartir entre els 6.039 assistents unes ulleres, emmarcades dins la campanya #visiónparatodos, i es va portar a terme una campanya de revisions gratuïtes a càrrec d’òptics voluntaris.

 

10 anys organitzant esdeveniments per visibilitzar les causes solidàries

En total, al llarg dels 10 últims anys, Tibidabo ha organitzat 72 esdeveniments solidaris i gràcies a aquests ha sensibilitzat a més de 303.00 persones. La seva línia d’acció social s’ha centrat en el seu compromís amb la infància, però també ha donat suport a la inclusió de determinats col·lectius vulnerables. Per fer tot això possible, Tibidabo ha destinat 1.802.021 euros de pressupost.

Aquesta xifra és la suma de dos conceptes: el suport econòmic directe que s’ha donat a diferents entitats sense ànim de lucre, com ara UNICEF Comitè Catalunya i Pallapupes, que és de 397.549 euros; i la quantitat aportada per Tibidabo, de forma indirecta, per fer possibles els esdeveniments solidaris, ja sigui a través de descomptes en entrades, condicions especials per a certs col·lectius, etc), amb una partida total de 1.404.472 euros.

Són un total de 547 entitats socials les que s’han beneficiat d’aquesta acció solidària. I ho han fet doblement: d’una banda, han rebut suport econòmic per desenvolupar els seus projectes, la majoria relacionats amb la infància; i  per l’altre, Tibidabo els ha servit d’aparador per donar visibilitat a les seves causes.

 

Una línia que s’ha potenciat des de la municipalització del parc, al 2002

Des que el 2002 el Parc va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha anat incrementant any rere any la seva participació i col•laboració amb diferents entitats, com l’Associació d’afectats de cardiopaties congènites (AACIC), que fa més de 10 anys que celebra la seva jornada solidaria al Parc, l’associació Pallapupas Pallassos d’Hospital amb la jornada Un dia de nassos o la Fundació Real Dreams que celebra la jornada solidària Un cop de mà i que dona cabuda anualment a 5 entitats que treballen de forma directa en millorar les condicions del nens i nenes més desfavorits.

A més el Parc celebra dues grans jornades al llarg de l’any, l’Estiu sense barreres, una jornada de portes obertes per a la persones amb discapacitat i que conta amb la col•laboració de nombrosos voluntaris i la Festa de la Cançó de Pau, que tradicionalment se celebra al Nadal i on tots els nens i nens canten a favor de la pau al món.  Fa dos any que el Parc celebra també la Festa dels Avis i les Avies, i que permet a aquest col•lectiu gaudir del Parc amb els seus nets i compartir vivències al Tibidabo.

 

Conveni amb UNICEF des del 2012

El compromís de Tibidabo amb la solidaritat fa un gran salt al 2012, quan va signar un conveni amb UNICEF per treballar conjuntament a favor de la infància. Actualment el Tibidabo col•labora, en el projecte “Escoles per Àfrica” impulsat per l’Institut Nelson Mandela i Peter Främer Stiftung i que té per objectiu afavorir la escolarització dels nens i nenes de diferents regions de l’Àfrica.

El Tibidabo coordina de forma anual amb l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona accions a favor de col·lectius en risc d’exclusió, i dona recolzament a diferents iniciatives com la Festa de la Infància, on més de 700  nens i nenes en situacions de risc o de vulnerabilitat, van poder gaudir d’una jornada amb les seves famílies de forma gratuïta al Parc d’atraccions.

 

Una programació de la mà de prop d’una cinquantena d’entitats

 El Parc d’Atraccions del Tibidabo compta amb el suport d’algunes de les entitats i ONG que han col·laborat, any rere any, per fer possible tota aquesta programació:

UNICEF, Pallapupas Payasos de Hospital, Fundació Real Dreams, Fanoc, Fundación Soñar Despierto, Consolat Nepal a Barcelona, Fundació Ramon Martí i Bonet, Casal dels infants, Fundació Exit, Pallasos sense Fronteres, Fundació Ecom, Fundació Adana, Acció contra la Fam, Somni dels nens, Contes del Mon, Fundación Alda, Fundació Comtal, Pequeño Deseo, Fundació Catalana Síndrome de Down, Save the Children, Acción contra el hambre, Associació Catalana Síndrome X Fràgil, Fundació Carles Blanch, Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, Fundación Adsis, Fundació La Roda, Fundación Theodora, Médicos Sin Fronteras, Make a Wish, Discan, Codespa, Comparte, Fecamm, Pere Tarres, Fundación Secretariado Gitano, Projecte Cafè+ de l’entitat Actuavallès, Residència Apinas, Centre ocupacional Reina de la Pau, Grup Catalonia Institució Montserrat Montero, Residència de Pluridiscapacitados Los Sauces, Centre Oralia, Servei de Rehabilitació Comunitària Benito Menni, Centre Ocupacional Grupdem, Consorci Sant Gregori, CEE Josep Sol i Rodríguez, Escola Especial Tramuntana, Fundació Astres, Tallers Blancs SCCL, Prodis, Grup Catalonia Institut Torremar, Residència Batllòria, Teb Barceloneta, Teb Sant Andreu, Teb Verdum, CEE Ntra. Sra. de la Esperanza, Centre Immaculada Concepció (Gavà), Escola d’aprenents de Sant Genís dels Agudells, Escola d’Educació Especial Xaloc, Fundació Pare Manel, Alberg In Out, Fàsia Sarrià, Associació de Difusió de la Comunitat Sorda – DIFU, Fàsia Eixample, Produccions Artístiques a la Carta, Companyia de Marionetes Herta Frankel i Lluis Ribas.

 

Document relacionat

 

 





Paraules clau

tibidabo/