L’Ajuntament de Barcelona convoca 120 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convoca 120 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona

01/02/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona oferta aquest any 120 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La convocatòria es realitza en règim d’oposició lliure i està oberta a persones majors de 18 anys i que no superin l’edat establerta per a la jubilació forçosa, amb nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits marcats en les bases de la convocatòria, que s’ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

D’aquesta manera, durant els següents 20 dies naturals, queda obert el termini per a la presentació d’instàncies dels candidats/candidates per optar a una d’aquestes 120 places. La instància es podrà trametre telemàticament a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona, www.barcelona.cat, mitjançant l’apartat d’Oferta pública i el portal de tràmits, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Des de la web www.barcelona.cat, a banda de consultar les bases, també es podrà fer la tramitació electrònica de la sol·licitud i el pagament de la taxa corresponent al procés d’oferta pública.

Per primera vegada, l’oposició d’accés al cos de la Guàrdia Urbana comptarà amb un temari específic. Aquest inclourà qüestions vinculades a l’ordenament jurídic estatal, autonòmic i local; però també a altres aspectes com els principis d’actuació i deures dels funcionaris de policia local o la ètica i la deontologia professionals.  El temari es pot consultar a les bases de la convocatòria.

El Tribunal qualificador tindrà una composició que preservarà la paritat entre homes i dones en la seva composició, de conformitat amb els criteris de l’article 60 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic,

Els 120 nous agents s’incorporaran a la plantilla del cos de policia barceloní després de realitzar el curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Pdeu consultar les bases de la convocatòria fent clic al següent enllaç: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7299/1582776.pdf

L’Ajuntament de Barcelona també va convocar 49 places d’agent de la Guàrdia Urbana mitjançat mobilitat interadministrativa. Aquest anunci es va publicar el passat 18 de gener al DOGC i la convocatòria restarà oberta durant els 20 dies naturals des de la seva publicació.

Paral·lelament, l’Ajuntament va convocar la promoció interna del cos de policia barceloní més important dels darrers 15 anys. En concret es van convocar les següents places: 60 per a caporals i caporales, 24 per a sergents i sergentes i 8 per a sotsinspectors i sotsinspectores

Amb aquesta promoció interna es vol reforçar l’estructura de comandaments operatius de cara al desplegament de la policia de barri i el conjunt del Pla Director, amb la voluntat de contribuir a més al desenvolupament professional de tots els i les professionals de la Guàrdia Urbana.





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/