El Consorci d’Educació de Barcelona presenta l’oferta inicial dels ensenyaments obligatoris per al curs 2017-2018 : Servei de Premsa

El Consorci d’Educació de Barcelona presenta l’oferta inicial dels ensenyaments obligatoris per al curs 2017-2018

16/02/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Consorci d’Educació de Barcelona presenta una oferta inicial d’ensenyaments obligatoris per al curs 2017-2018 basada en els principis fonamentals de proximitat, qualitat i equitat.

Durant l’acte la Presidenta, Maria Jesús Mier, ha informat que de cara al curs vinent cal destacar que hi haurà un increment de plantilla per donar resposta als alumnes, per a la nova escolarització a primària i ESO, per millorar l’atenció a l’escola inclusiva i pels centres amb major complexitat. “Aquest increment permetrà afrontar la disminució d’una hora lectiva del professorat i millorar les substitucions. També es destinaran més recursos per a la formació del professorat en diferents àmbits, com per exemple, el Lideratge pedagògic, el currículum competencial o l’escola inclusiva.”

La Vicepresidenta, Laia Ortiz, ha remarcat que aquests principis fonamentals de l’equitat, la qualitat i la proximitat han estat els motors per programar l’oferta escolar a la ciutat. “No encertaríem el diagnòstic si no tinguéssim les tres en compte. L’objectiu és respondre a les demandes de les famílies, que cada cop més fan una aposta pels centres públics, i avançar en un sistema equitatiu i de qualitat, capaç d’atendre la diversitat de tots i cadascun dels alumnes, i de compensar, mitjançant l’educació, les desigualtats.”

Per aquest motiu, la Gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, ha anunciat avui la creació de noves escoles i l’aposta pels instituts escola, amb tres de nous, amb l’objectiu de facilitar el trànsit entre Primària i Secundària.

La proposa ha estat contrastada en 40 reunions de planificació amb els districtes municipals, fins que va ser aprovada pel Consell de Direcció el passat 26 de gener.

 

Nota de premsa: El Consorci d’Educació de Barcelona presenta l’oferta inicial dels ensenyaments obligatoris per al curs 2017-2018 (PDF)





Paraules clau

educació/