Ada Colau es reuneix amb el Gremi de Restauració de Barcelona : Servei de Premsa

Ada Colau es reuneix amb el Gremi de Restauració de Barcelona

17/02/2017

L’alcaldessa, Jaume Collboni i Montserrat Ballarín han rebut de mans del gremi el llibre blanc elaborat per una comissió d’experts per reflexionar sobre l’Ordenança de Terrasses i suggerir canvis

El Govern municipal tindrà en compte aquestes propostes en el procés de modificació de la normativa que està duent a terme per corregir-ne les disfuncions, garantir l’equilibri d’usos de l’espai públic i tenir en compte les especificitats de cada territori a l’hora d’ubicar les terrasses

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit aquest divendres amb representants del Gremi de Restauració de Barcelona, acompanyada del tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín. La trobada ha servit per conèixer de primera mà les conclusions del llibre blanc elaborat per una comissió d’experts a instàncies del gremi per reflexionar sobre l’ordenança de terrasses i suggerir canvis.

Durant la reunió, Colau ha agraït al Gremi de Restauració i als autors del llibre blanc la feina feta i les aportacions i criteris que recull el document sobre els canvis a introduir a la normativa vigent sobre terrasses de la ciutat. El Govern municipal, ha dit Colau, tindrà en compte aquestes propostes en el procés de modificació de l’Ordenança de Terrasses –aprovada durant l’anterior mandat per CiU i PP– que està duent a terme per adaptar la normativa a les necessitats reals dels veïns i veïnes i els restauradors, garantir l’equilibri entre l’activitat econòmica i l’ús ciutadà de l’espai públic i preservar la qualitat del paisatge urbà.

L’objectiu és assolir el màxim consens possible amb tots els actors implicats per corregir les disfuncions de l’ordenança i flexibilitzar algunes restriccions poc raonables que han provocat un impacte negatiu en les terrasses preexistents. En aquest sentit, s’està avançant en la incorporació de criteris que tinguin en compte les especificitats dels districtes i les característiques pròpies de cada territori a l’hora d’ubicar les terrasses.

Ada Colau s’ha compromès a prioritzar aquesta qüestió amb la resta de grups municipals amb l’objectiu d’assolir un acord, unes converses que portarà el tinent d’alcaldia Jaume Collboni.Compartiu aquest contingut