Nou Barris promociona en una ruta el comerç integrador i de proximitat del districte : Servei de Premsa

Nou Barris promociona en una ruta el comerç integrador i de proximitat del districte

18/02/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament i PIMEC Comerç llancen la ‘Ruta del comerç integrador a Nou Barris’, una ruta per deu comerços integrats al districte que contribueixen a construir i unir els barris

Explica en primera persona els testimonis i les experiències de comerciants provinents de diversos orígens geogràfics que han arrelat el seu negoci i ajuden a millorar el benestar i la cohesió social de Nou Barris

La ruta es pot consultar en aquest enllaç

 

El Districte de Nou Barris i PIMEC Comerç han elaborat i publicat conjuntament la ‘Ruta del comerç integrador a Nou Barris’. A través de l’experiència en primera persona de comerciants provinents de diversos orígens geogràfics, el llibre traça una ruta per deu comerços que han arrelat i s’han integrat al districte i que contribueixen, amb el seu dia a dia, a construir els barris i millorar el benestar i la cohesió social del districte.

L’objectiu és posar en valor aquests establiments per tal que tant els veïns i veïnes com els visitants de Barcelona puguin gaudir dels trets característics que defineixen aquests establiments, alguns d’altres cultures i nacionalitats. El document exposa, doncs, els casos de deu comerciants que expliquen la seva arribada al districte, la seva professió, quina ha estat la clau del seu èxit i també les seves dificultats i què consideren que aporten al barri al qual pertanyen.

El relat que fan els protagonistes de la ruta permet no només conèixer amb detall els comerços que regenten, sinó també el seu propi testimoni des del punt de vista de la integració. I demostra que el comerç de proximitat és el motor de la vida econòmica del districte i una de les vies d’acollida que la ciutat ofereix als nouvinguts des de fa molts anys.

La ruta, doncs, és una mostra més del caràcter multicultural i integrador que defineix Nou Barris, i s’emmarca en l’aposta del Govern del Districte per una nova orientació de les polítiques comercials basada en la justícia social i en l’enfortiment del suport al desenvolupament econòmic dels barris que més ho necessiten. I per la col·laboració estreta amb les entitats del teixit associatiu del districte que treballen activament per oferir recursos a les persones a peu de carrer.

La ruta del comerç integrador a Nou Barris ofereix un petit tastet d’aquesta riquesa cultural, en què els següents comerciants, a través d’entrevistes realitzades per Miquel de Garro, parlen amb confiança i calidesa sobre la seva vivència personal, que uneix coneixement, acollida i convivència veïnal, i que esdevé una molt bona manera de combatre els prejudicis, estereotips i rumors que encara planen sobre els nouvinguts.

– Warsi Sastreria
Comerciant: Asjid Mehmood (Pakistan)
Sastreria.
C/Joaquim Valls, 27, botiga 3a. La Prosperitat.

– Bar Petit Pecat
Comerciants: Percy i Estela (Perú)
Bar de tapes – Coffe – Lounge.
Via Júlia, 181, local 2n. Verdum.

– Ecuapan
Comerciants: Elisabeth i Noemí Puchaicela (Equador)
Fleca – Pastisseria equatoriana.
Passeig de Fabra i Puig, 330. Turó de la Peira.

– Llibreria Santos Ochoa
Comerciant: Nelly Gonçales Figueira.
Llibreria – Papereria.
Passeig de Fabra i Puig, 165. Vilapicina.

– La Bodegueta d’en Miquel
Comerciant: Miquel Àngel Borrull Franscesch (autòcton).
Bodega i degustació.
Plaça Jardins d’Alfàbia, 3. Porta.

– Carnisseria Fahad.
Comerciant: Abderrahim Fahad (Marroc).
Carnisseria Halal.
C/Poeta Masifern, 1. La Prosperitat.

– La Granja de Torre Baró
Comerciant: Josep Casanovas Rosell (autòcton).
Granja agropecuaria.
Avinguda de Vallbona, 67. Torre Baró.

– Bar Tío Cuco
Comerciants: Cecilia Miguel Rodríguez, Jacinto Miguel Rodríguez, Juan Miguel Hernández, Isabel Rodríguez Rodríguez (autòctons).
Bar.
C/Antonio Machado, 27. Canyelles.

– Floristeria Bienvenida
Comerciant: Bienvenida Díaz Fernández (autòctona).
Floristeria.
C/Mina de la Ciutat, 44. Les Roquetes.

– Fruites i verdures
Comerciants: Jinsan Zhan i Xumei Zhan (Xina).
Fruiteria verduleria.
Avinguda de Rasos de Peguera, 27. Ciutat Meridiana.

En l’elaboració de la ruta també hi han col·laborat la Xarxa Nou Barris Acull, la Federació de Comerç i Serveis de Nou Barris, la Xarxa BCN Antirumors, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

La ruta es pot consultar en el aquest enllaç.





Paraules clau

comerç/ Nou Barris/ proximitat/